Ulaşım

Elon Musk’ın Tesla’yı borsadan çekmekle ilgili tweetleri inceleme altında

elon musk twitter

elon muskElon Musk, CEO’su olduğu Tesla’yı borsadan çekme konusundaki planlarını Twitter aracılığıyla kamuoyuyla paylaşmıştı. Söz konusu tweetler hakkında resmi bir inceleme başlatılabileceğine dair öngörü, paylaşımlardan kısa bir süre sonra gündeme gelmişti. Bu öngörünün gerçeğe dönüşmesi de fazla zaman almadı.

The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, “ABD’nin SPK’sı” olarak tanımlanabilecek Securities and Exchange Commission (SEC), Musk’ın Twitter paylaşımlarının ardından Tesla hakkında bir inceleme başlattı. Bu incelemede Musk’ın ciddi olup olmadığı, neden bu duyuruyu SEC’e resmi bir belge sunmak yerine Twitter üzerinden yaptığı ve Tesla’nın yatırımcıyı koruma kurallarına saygısı gibi konuların mercek altına alınacağı ifade edildi. SEC’in incelemeyi başlatırken temel amacının yatırımcıların korunmasını sağlamak olduğunu görmek çok zor değil.

Musk’ın tweetlerinin yasallığı, büyük ölçüde “Reed Hastings kuralı” olarak anılan kural çerçevesinde şekilleniyor. Söz konusu kurala göre, şirketler yatırımcılarına daha önce gerekli uyarıları yapmaları durumunda önemli iş bilgilerini sosyal ağlar aracılığıyla paylaşabiliyor. Eğer Tesla CEO’su Musk’ın Twitter üzerinden bilgi paylaşımı yapabileceğini yatırımcılarına bildirdiyse, mevcut durumun şirket adına bir probleme yol açması beklenmiyor. Eğer şirket duyurular için resmi hesaplarını ve internet sitesini adres olarak gösterdiyse, Elon Musk biraz baş ağrısı çekebilir.

Elon Musk Tesla’yı borsadan çekmekle ilgili planlarını yönetim kuruluyla daha önceden paylaştığı için Twitter aracılığıyla yaptığı duyurunun şirket yönetimi için sürpriz olduğunu söylemek zor. Yine de, SEC’in yatırımcıları koruma görevi çerçevesinde harekete geçmesi de pek şaşırtıcı görünmüyor.

İLGİLİ HABERLER