Teknoloji

Elon Musk Boring Company için heyecan verici hedefler belirledi

elon musk boring company
Elon Musk Boring Company’ye dair iddialı hedeflerini kamuoyuyla paylaştı.

Elon Musk Boring Company adını taşıyan en yeni şirketini bir süre önce kurmuştu. Musk, Boring Company ile ilgili heyecan verici ve iddialı planlarını kamuoyuyla paylaştı.

SpaceX ve Tesla’nın CEO’luğunu yürüten Elon Musk, kısa süre önce koltuğunun altına bir karpuz daha eklemiş ve Boring Company adını taşıyan bir şirket daha kurmuştu. Eksantrik milyarder, Boring Company ile yerin altına büyük tüneller inşa ederek büyük şirketlerin trafik sorunlarını çözmeyi amaçlıyor. Boring Company aynı zamanda alev silahı gibi ilginç ürünler de geliştiriyor.

Musk, düzenlenen özel etkinlikte Boring Company’nin hedefleri konusunda bilgi verdi. Toplantının ana gündem maddesi ise Loop adını taşıyan özel taşıma aracı oldu. Açılacak tünelleri kullanacak olan Loop, Los Angeles şehir merkezi ve Los Angeles Havalimanı arasında yolcu taşıyacak. 16 kişi kapasiteli Loop, saatte 240 kilometre hıza ulaşabilecek. Böylelikle Los Angeles şehir merkezi ve havalimanı arasındaki mesafeyi 8 ila 10 dakika içinde katetmek mümkün olacak. Musk, ilk etapta Loop’un yolcularından 1 dolar almayı planlıyor.

Loop’tan sonraki aşama ise Hyperloop olacak. Musk, Hyperloop ile şehirler arasında havayolu hızında yolcu taşımacılığı yapmayı hedefliyor. New York ve Washington D.C. arasında bir tünel inşa etmek için gerekli onayı alan Boring Company, ilk etapta Los Angeles’ta bir tür “deneme sürüşü” yapıyor. Musk, Los Angeles’taki çalışmaların önemini “Los Angeles’ta tünel inşa ederseniz dünyanın her yerinde tünel yapabilirsiniz” sözleriye anlatıyor.

Elon Musk Boring Company ile kendisine iddialı ve zorlu hedefler belirlemiş durumda. Boring Company Musk’ın şirketleri arasında günlük hayatta en büyük değişimi vadeden organizasyon olsa da, kamuoyunun ve devletlerin desteğini alma konusunda Tesla ve SpaceX’i geriden takip ediyor. Yapılan çalışmaların somut sonuçlar vermesi durumunda bu durumun değişip değişmeyeceğini görmek içinse sabretmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER