Ulaşım

Elon Musk Boring Company ile gerçek taşlardan yapılmış, Lego benzeri kitler satacak

elon musk twitter avrupa birliği

elon musk boring companyElon Musk Boring Company çatısı altında ilginç ürünler satma konusunda hevesini kaybetmemiş gibi görünüyor. Daha önce 50 bin dolarlık bir şapka ve alev makinesi satan Boring Company, şimdi de gerçek taşlardan yapılan kilitlenen tuğlalar satacak. Yeni kitlerini Lego’lara benzeten Musk, kitlerin Boring Company’nin delme makinesinin çıkarttığı taşlardan üretileceğini belirtti.

Boring Company tarafından satılacak kitlerde yer alacak tuğlalar da gerçek boyutlarda olacak. Bu tuğlaların ortalarında biraz hafifletilmeleri amacıyla bir delik bulunacak. Musk, bu kitler sayesinde insanların antik Mısır dönemine ait ürünlerin replikalarını kendilerinin yapabileceğini belirtti.

Söz konusu kitlerin ne zaman satışa sunulacağı ve fiyat etiketlerinde yazacak rakam henüz bilinmiyor. Boring Company’nin tünel açma çalışmaları henüz ilk aşamalarında olduğu için şirketin elinde yeterli miktarda taşın bulunmaması muhtemel görünüyor.

Boring Company, bir süredir tünel açma çalışmaları sırasında çıkarılacak taşlardan nasıl yararlanılacağını bulmak için mesai harcıyor. Bu konudaki isteğini web sitesinde belirten şirket, kazı yaptığı bölgelerdeki yerel yönetimlerle de çıkan taşların geri dönüşümü konusunda görüşmeler yapıyor. Boring Company, çıkardığı taşları tuğlaya dönüştürerek inşa edeceği tünellerde kullanma fikrini de bu süreçte değerlendirmişti.

Elon Musk Boring Company tarafından satılacak özel kitler için “Lego benzeri” ifadesini kullanarak Danimarkalı şirketin de dikkatini çekmiş olabilir. Patent ihlâli konusunda oldukça hassas olan Lego’nun Boring Company’nin ürününü merakla beklemesi şaşırtıcı olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER