Teknoloji

Elon Musk bir daha herkesin gözü önünde esrar kullanmayacak

elon musk

SpaceX ve Tesla CEO’su Elon Musk, bir süre önce internetten canlı olarak yayınlanan bir podcast’e konuk olmuş ve yayın sırasında sunucu Joe Rogan ile birlikte esrar kullanmıştı. Söz konusu eylem programın kaydedildiği Kaliforniya’da yasadışı olmasa da, Musk’ın şirketinin birlikte çalıştığı iş ortaklarından bazılarını rahatsız etmişti. Söz konusu rahatsız iş ortaklarından birisi de ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi, daha çok bilinen kısaltmasıyla NASA olmuştu.

NASA’nın genel merkezinde gazetecilerle bir araya gelen NASA Başkanı Jim Bridenstine, Musk’ın canlı yayında esrar kullanması gibi bir durumun tekrarlanmayacağını dile getirdi. Bridenstine, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Bu hareketlerin kimseye faydası yok ve insanlara bir güven aşılamıyor. Amerikan astronotlarını uzaya taşımak için seçilen organizasyonların liderlerinin bu tarz davranışlardan uzak durmaları gerekiyor.”

Musk’ın CEO’su olduğu SpaceX, NASA’nın en yakın iş ortakları arasında bulunuyor. Şirket, Amerikan astronotlarının Uluslararası Uzay İstasyonu’na taşınması için yeni araçlar geliştiriyor. Bridenstine’a göre, her şeyin pürüzsüz biçimde ilerlemesi için hem NASA’da hem de iş ortaklarında sağlıklı bir iş yeri kültürünün olması büyük önem taşıyor.

NASA’nın iş ortaklarının çalışma ortamlarını mercek altına alacağı geçtiğimiz hafta açıklanmıştı. Bu değerlendirmelerin yapılması konusundaki emri bizzat kendisinin verdiğini söyleyen Bridenstine, sürecin Musk’ın canlı yayında esrar kullanmasından önce başladığını ifade etti. NASA Başkanı, söz konusu değerlendirmelerin “gerekli ve uygun” olduğunu belirtti.

Bridenstine, söz konusu denetlemelerle geçmişte Columbia ve Challenger uzay mekiklerinin yaşadığı felaketlerin tekrarını engelleme konusunda işi sağlama almayı istiyor. Söz konusu araçların yaşadığı kazaklar teknik sorunlardan kaynaklansa da, Bridenstine zayıf iş yeri kültürünün de bu sorunlarda rolü olabileceğini düşünüyor.

Bridenstine, canlı yayında esrar kullanmasıyla ilgili olarak Elon Musk ile konuştuğunu ve eksantrik milyarderin de davranışının uygunsuzluğunu kabul ettiğini dile getirdi. NASA Başkanı, “Bir daha böyle bir şey göremeyeceksiniz” sözleriyle bu durumun tekrarlanmayacağını ifade etti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER