Teknoloji

Elon Musk’ın bir açıklaması Bitcoin’i tepetaklak etti

elon musk tesla bitcoin
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Kripto para birimi evreninde büyük bir güç haline gelen Elon Musk, Tesla’nın kullandığı aşırı miktardaki karbon bazlı enerji nedeniyle Bitcoin’i, elektrikli araçlarının satın alımları için artık bir ödeme yöntemi olarak kabul etmediğini söyledi. Bu açıklamanın ardından Bitcoin’in değerinde büyük düşüş görüldü.

Musk, Türkiye zamanına göre gece saatlerinde bir tweet attı: “Bitcoin madenciliği ve işlemleri için fosil yakıtların hızla artan kullanımından, özellikle de herhangi bir yakıtın en kötü emisyonuna sahip olan kömürden endişe ediyoruz.” dedi. “Kripto para birimi birçok düzeyde iyi bir fikir ve gelecek vaat eden bir geleceğe sahip olduğuna inanıyoruz, ancak bunun çevre için büyük bir bedeli olamaz.”

Tesla, Bitcoin’i ödeme olarak kabul etmeyecek olsa da, şirketin milyarder CEO’su, elindeki kripto paraları satmayacağını ve “madencilik daha sürdürülebilir enerjiye geçer geçmez” ödeme işlemleri için bunu kullanmayı planladığını söyledi.

Tesla’nın son 1,5 milyar dolarlık Bitcoin yatırımı para biriminin değerinde bir artışa neden olduğunu bildiğimiz için bu hareket ilginç sayılır. Ayrıca, otomobil üreticisinin bu yılki ilk çeyrek kazanç raporuna göre, şirket sahip olduğu Bitcoin’in yüzde 10’unu satarak 101 milyon dolarlık kazanç elde etti. Ayrıca Musk, şaka olarak başlayan bir kripto para birimi olan Dogecoin’i yükselten ve ardından altını çizen yorumlar yaptı.

Musk’ın açıklamasından sonra Bitcoin’in değeri dolar karşısında 48 bin seviyelerine indi. Haberi yayına hazırladığımız sırada ise değeri 51 bine yakın seviyelerde bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER