Teknoloji

Elon Musk’tan Twitter’da başka hesapları taklit edenler için katı yaptırım

elon musk twitter

Elon Musk’ın sahip olduğu Twitter, burada bir hesabı olan herkesin takip etmesi için yeni bir kural getirdi. Hesabından yayınladığı bir tweette Musk, “Açıkça ‘parodi’ ifadesini belirtmeden başka birisini taklit eden tüm Twitter hesapları kalıcı olarak askıya alınacaktır.” ifadesine yer verdi. Takip eden bir tweette ise,  “Daha önce bir hesap askıya alınmadan bir uyarı gönderiyorduk, ancak şimdi yaygın hesap doğrulamasını başlattığımız için herhangi bir uyarı olmayacak.” dedi.

Birkaç gün önce şirketin kontrolünü ele aldıktan sonra Musk, “Twitter’da komedi artık yasal” şeklinde Türkçeleştirilen bir tweet atmıştı. Yakın zamanda böyle bir tweet atan kişinin, komedi amaçlı olarak kendi hesabını taklit eden kişilere doğrudan engelleme getirmesi biraz garip bir politika gibi görünüyor. Anlaşılan o ki, Twitter’da komedi ancak Musk’ın hoşuna gittiğinde veya ona dokunmadığında yasal.

Musk, Twitter Blue aboneliği kapsamında yaklaşık 8 Amerikan doları ödeyen herkese mavi tik onay işaretini sunarak Twitter’ın “insanlara güç” getireceği sözünü vermişti. Bu, daha önceden mavi tik işaretini almış, yani doğrulanmış hesapların da bu işareti kaybetmemek için 8 dolar ödemeleri anlamına geliyor. Twitter’ın bu kararından sonra, önceden doğrulanmış bazı hesapların sahipleri kendilerini Elon Musk olarak yeniden adlandırarak ve doğrulama sisteminin sorununun altını çizdiler. Komedyenler Kathy Griffin ve Sarah Silverman da bu kervana katılanlar arasındaydı ve sonuçta hesapları kilitlendi veya askıya alındı.

Elon Musk Twitter politikasındaki mevcut bazı adımları atlıyor

Twitter’ın mevcut “Yanıltıcı ve aldatıcı kimlikler politikası”, parodi ,yorum veya hayran hesaplarıyla ilgili yaklaşımı içeriyor ve bu tür hesaplar için aşağıdaki adımları öngörüyor:

Profil değişiklikleri

Hesabınız kime ait olduğuyla ilgili kafa karışıklığı yaratıyorsa profilinizdeki içeriği düzenlemenizi zorunlu kılabiliriz. İlk uyarıyı aldıktan sonra bu politikayı tekrar ihlal ederseniz hesabınız kalıcı olarak askıya alınır.

Hesabı geçici olarak askıya alma

Bu politikayı ihlal ediyor olabileceğinizi düşünürsek hesabınızı eski durumuna getirmek için resmî kimlik belgesi (sürücü ehliyeti veya pasaport gibi) sağlamanızı isteyebiliriz.

Kalıcı olarak askıya alma

Taklitçilik yapıyor veya yanıltıcı ya da aldatıcı kimlik kullanıyorsanız hesabınızı kalıcı olarak askıya alabiliriz. 

Şimdi Musk, ilk iki adımı atlayarak doğrudan en ağır cezayı verme ve bu tarz hesapları kalıcı olarak kapatma yoluna gidiyor.

Öte yandan Twitter, içerik denetleme konseyini karar için toplayana kadar hiçbir önemli içerik kararının geri gelmeyeceğine dair önceki açıklamasına rağmen, hizmetin yeni sahibi bu kararı görünüşe göre tek başına verdi. Twitter Hizmet Şartları, herhangi bir kural değişikliğini henüz yansıtmıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER