Eğlence

Elden Ring güncellemesi uzun süredir beklenen ışın izleme desteğini getiriyor

elden ring
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Elden Ring için hazırlanan en son güncelleme, popüler oyuna ışın izleme desteği getiriyor. PC, Xbox Series X ve PlayStation 5’te oyuncular bu desteği oyunun ayarlar menüsü üzerinden aktive edebiliyor. Güncelleme notlarında ışın izleme özelliği aktifken kare hızı ve çözünürlük gibi unsurların etkilenebileceği de belirtiliyor.

Bir görsel efekt olan ışın izleme sayesinde oyunlardaki aydınlatma ve yansımalar hatırı sayılır ölçüde iyileşiyor. Elden Ring oyuncuları bu özelliği uzun süredir talep ediyordu. Ancak özellikle oyunun çıkış döneminde karşılaşılan teknik sorunların ardından ışın izlemenin performansı etkileyebileceği yönünde uyarılar da yapılıyor.

Oyuna ışın izleme özelliğinin ekleneceğine dair sinyaller uzun süre önce görülmüştü. Ekim ayındaki sızıntılarda oyunun sunduğu görsel deneyimin iyileştirileceği belirtilmiş ve bu da ışın izleme desteğine bağlanmıştı.

Son Elden Ring güncellemesinde başka yenilikler de mevcut

Oyun için hazırlanan son güncelleme paketi başka yenilikleri de beraberinde getiriyor. Bu yeni yama aynı zamanda PvP’ye özel denge ayarlamalarını da içeriyor ve esas olarak belirli becerilerin ve büyülerin etkinliğini azaltıyor. Bunun kısa süre önce çıkan Colosseum PvP DLC’den kaynaklandığını hatırlatmakta fayda var.

Elden Ring güncellemesi oyunda hâlâ düzeltilemeyen hatalardan bazılarını da düzeltiyor.

İLGİLİ HABERLER