Eğlence

Elden Ring’den etkileyici satış başarısı

elden ring

Bandai Namco, FromSoftware’in geliştiricisi olduğu Elden Ring’in 5 hafta içinde 4 milyon kopya satmasını bekliyordu. Dark Souls 3’ün 1 ay içinde 3 milyon kopya sattığını düşününce bu gerçekçi bir beklenti gibi görünüyordu. Ancak Elden Ring başarısıyla Bandai Namco’nun beklentilerinin fersah fersah üstüne çıkmış durumda.

Oyun, çıkışının ardından 18 gün içinde 12 milyondan fazla kopya satmayı başardı. Sadece Japonya’da 1 milyon kopya satan Elden Ring’in oyun dünyasının ötesine geçebileceğinin sinyali, bu etkileyici başarıyı duyurmak için yapılan basın açıklamasında verildi.

Açıklamada söz konusu sayıların fiziksel versiyonların dağıtım ve indirilebilir versiyonların satış rakamlarının birleştirilmesiyle elde edildiği belirtildi. Satış rakamları, Elden Ring’in Dark Souls tarzı oyunlarla özdeşleştirilen pek çok rekoru kırdığını gösteriyor.

FromSoftware’in çıkardığı oyunlardan biri olan Sekiro, 10 günde 2 milyon kopya satmıştı. Dark Souls 3’ün küresel ölçekte 10 milyon satış sayısına ulaşması ise dört yıl sürmüştü. Mevcut satış grafiği, Elden Ring’in 7 günde 6.5 milyon kopya satan Pokemon Legends Arceus ile karşılaştırılabileceğini gösteriyor.

FromSoftware, Elden Ring’i Game of Thrones’un yaratıcısı George R. R. Martin’in desteğiyle geliştirdi. Oyunun kapsayıcı mitolojisinin altında Martin’in imzası bulunuyor. Projenin yönetmeni ise Souls oyunlarının yaratıcısı ve Bloodborne ile Sekiro gibi oyunların yönetmeni olan Hidetaka Miyazaki. Elden Ring, 25 Şubat’ta PlayStation 5 ve 4, Xbox Series X/S, Xbox One ve PC’de oyuncuların karşısına çıkmıştı.

İLGİLİ HABERLER