Teknoloji

Ekimdeki Google etkinliğinde beklenen Pixelbook ile ilgili yeni detaylar

google pixelbook

Google’ın eylül ayında düzenleyeceği büyük donanım etkinliği daha çok sızıntılarını gördüğümüz Pixel 4’e odaklanacak. Ancak şirketin o etkinlikte duyuracağı başka cihazlar da var. Bunların arasında yeni bir Chromebook da olacak. 9to5Google‘ın belirttiğine göre bu cihaz 13.3 inç, 4K ekrana sahip olacak.

Pixelbook Go olarak adlandırılması beklenen bu cihaz Google’ın 2013’te çıkardığı ilk Chromebook Pixel cihazına yakın olacak ve basit şekilde, istiridye kapaklı tasarıma sahip olacak. Şirketin daha sonra gördüğümüz 2’si bir arada Pixelbook veya tablet tarzı Pixel Slate tasarımlarını tercih etmeyeceği belirtiliyor.

Pixelbook Go için geliştirme çalışmalarının devam ettiğini bir süredir biliyorduk. Google, geçtiğimiz nisan ayında gelecekte çıkaracağı Chromebook bilgisayarları doğrulamıştı. Daha sonra da temmuz ayında bu ürünün Amerikan FCC kuruluşuna yapılan kayıt başvurularını görmüştük.

Öte yandan Pixelbook Go’nun fotoğrafları birkaç hafta önce de sızmıştı. Google’ın geçmişteki Chromebook bilgisayarlarında tercih ettiği keskin açılara sahip tasarımın yerine daha yuvarlak köşeler dikkat çekmişti.

Pixelbook Go ekran ve donanım seçenekleri

Öte yandan 9to5Google, Pixelbook Go modelinin taşıyacağı teknik özelliklere de ışık tutuyor. Bu cihazda 16:9, 13.3 inç dokunmatik ekran olacak, Full HD veya 4K panel seçenekleri sunulacak. Google, uzun zaman boyunca Chromebook’larda, web sayfalarını ve dokümanlarını daha iyi göstermek için 3:2 görüntü oranlı ekranları tercih etmişti. Bu durumda şirket büyük bir değişiklik yapacak demektir.

İçerideki donanım bileşenleriyle ilgili de önemli değişiklikler bulunuyor. Intel Core m3, i5 ve i7 işlemciler; 8 GB ya da 16 GB RAM; 64 GB, 128 GB veya 256 GB depolama alanı seçenekleri sunulacak.

Portlara baktığımızda, Pixelbook Go’nun her biri birer kenarına yerleştirilmiş USB-C portları bulunacak. 3.5mm kulaklık jakı da olacak. Dizüstü bilgisayarın magnezyum alaşımlı gövdeye sahip olacağı söyleniyor. Bu durumda orijinal Pixelbook modeli kadar hafif, hatta ondan da hafif olacaktır.

Google Pixelbook Go modelinin çıkışıyla ilgili herhangi bir bilgi yok. Google, bu bilgisayarı 15 Ekim’de duyurduğunda daha fazla ayrıntıyı da alma imkanını yakalayacağız.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER