EğlenceTeknoloji

EA iki popüler mobil oyununu kaldırma kararı aldı

tetris ea mobile

EA’in klasik bulmaca oyunlarının mobil versiyonları Tetris ve Tetris Blitz kaldırılıyor. Android Police ve MacRumors siteleri tarafından verilen haberlere göre, bu uygulamalar 21 Nisan’da iOS ve Android mağazalarından kaldırılıyor. Bu tarihten sonra oyunları, daha önce cihazınıza indirmiş olsanız bile oynayamayacaksınız.

Bazıları Tetris’i dokunmatik kontrollerle oynamanın en kötü deneyimlerden bir tanesi olduğunu söylüyordu ki, haksız da sayılmazlar gibi görünüyor. Ancak EA, akıllı telefon oyunları için şimdiye kadar oldukça cesur bir çaba ortaya koymuştu. 2018’de PS4 için çıkarılan Tetris Effect oyununun yanında bu oyunlar basit kaçıyor olabilir, ancak canı sıkılanlar için bu kadar sadelik bile bazen hayat kurtarıcı olabiliyordu.

EA, Tetris mobil oyununu takip edecek yeni bir oyun çıkarmaya istekli değil gibi görünse de, geçen yıl geliştirici N3TWORK Tetris Royale adlı bir mobil oyun çıkaracağını açıklamıştı. Bu oyunun esas çekici noktası da Nintendo Switch’te bulunan Tetris 99‘dakine benzer 100 oyunculu savaş modu olaca. Neyse ki, çoklu oyuncu modlarının dışında, oyunun tek oyunculu maraton gibi daha geleneksel modları da bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER