Teknoloji

Microsoft, Nintendo ve Sony E3 2023’e katılmayacak

e3 2023 e3 2024
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Oyun dünyasının en önemli etkinliklerinden biri olan E3, önümüzdeki haziran ayında yeniden kapılarını açacak. Ancak yeni bir haber bu geri dönüşün biraz sönük geçeceğini gösteriyor. IGN’in haberine göre; Microsoft, Nintendo ve Sony E3 2023’e katılmayacak.

ABD’nin Los Angeles şehrinde gerçekleştirilen E3 2022’yi pas geçmişti. 2023’te yine eskisi gibi fiziksel katılımla düzenlenecek olan E3’te en büyük üç oyun konsolu üreticisinin boy göstermemesinin büyük bir eksiklik hissi vereceği söylenebilir.

Yine de, bu durumu “sürpriz” olarak nitelemek bir hayli zor. Sony ilk olarak 2019’da E3’e katılmamıştı. Şirket o günden bu yana fuarda boy göstermiyor. Microsoft ise kısa süre önce yaz aylarında Los Angeles’ta bir oyun etkinliği düzenleyeceğini açıklamış, ancak doğrudan E3 adını anmamıştı. Nintendo ise oyun duyuruları için düzeni aralıklarla Direct etkinlikleri gerçekleştiriyor. Dolayısıyla şirketin E3’ün sahnesine ihtiyaç duymadığını belirtmek gerekiyor.

E3 2023 adı kadar büyük bir etki yaratmayacak

E3 2023 adı kadar büyük bir etki yaratmayacak gibi görünüyor. Burada dijital ortamda gerçekleştirilen farklı oyun etkinliklerinin sayılarının artması da önemli bir rol oynuyor. The Game Awards ve Summer Game Fest gibi etkinliklerin oyun dünyasındaki varlığı da biraz daha önemli hâle gelmiş durumda.

İLGİLİ HABERLER