Eğlence

E3 2023’te kapılarını yeniden açacak

e3 2023 e3 2024

E3 oyun dünyasının en büyük etkinlikleri arasında yer alıyor. COVID-19 salgını nedeniyle 2020’den bu yana eskiden olduğu şekilde düzenlenemeyen etkinlik, 2023’le birlikte yeniden kapılarını açacak. Fuarın düzenleyicisi Entertainment Software Association (ESA) tarafından yapılan açıklamada, fuarın 2023’te hem fiziksel hem de dijital etkinliklerle geri döneceği belirtildi.

ESA’nın başkanı ve CEO’su Stan Pierre-Louis tarafından The Washington Post gazetesine gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Dijital etkinlikleri çok seviyoruz ve bu etkinliklerle çok fazla kişiye ulaşıyoruz. Yine de, insanlarda fiziksel etkinliklere katılmak, birbirlerini görmek ve konuşmak için büyük bir istek var.”

ESA gelecek yıl düzenlenecek fuar için henüz bir tarih açıklamış değil. Ancak fuar geleneksel olarak haziran ayının başlarında düzenleniyor. 2020’de düzenlenemeyen etkinlik, 2021’de çevrimiçi ortamda gerçekleştirilmişti. 2022’de ise yine iptal edilmişti.

E3’ün yeniden başladığında da eskisi gibi olmayabileceğini belirtmek gerekiyor. Sony 2019’da fuara katılmamış ve Nintendo’nun yolundan giderek oyunlarının duyurusu için kendi etkinliklerini düzenlemeye başlamıştı. EA gibi büyük şirketler de 2019’da fuara katılmayacaklarını açıklamışlardı.

Bütün bu gelişmeler Microsoft’u E3’ün en büyük katılımcısı hâline getirmiş durumda. Şirket 2021’de sanal ortamda gerçekleştirilen fuara da katılmış ve önemli duyurular yapmıştı. Yazılım devinin 2023’te de fuara katılması sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER