Ulaşım

Dyson ilk elektrikli otomobilini 2020’de yola çıkarmayı amaçlıyor

dyson elektrikli otomobilDyson denince pek çok kişinin aklına ilk olarak elektrikli süpürgeler, fanlar ve saç kurutma makineleri geliyor. Ancak artık şirketin adı başka bir pazara dair haberlerde de duyulacak. Dyson elektrikli otomobil üretmek ve 2020’ye kadar bu otomobili yollara çıkarmak için çalışmaya başladı.

30 yıllık bir geçmişi bulunan Dyson için bu yeni hedef oldukça zorlu ve iddialı görünüyor. Şirketin kurucusu olan aynı zamanda da bir “mucit” olarak nam salan James Dyson, şirketinin bu yeni hedefi gerçekleştirebileceğine inanıyor. Bu girişime 2 milyar dolarlık bir bütçe ayıran Dyson, iki yıl önce bu projede çalışması için 400 kişilik bir ekip oluşturdu. Çalışmalar şirketin İngiltere’deki merkezlerinde sürdürülüyor.

James Dyson projenin nasıl bir şekil alacağı konusunda fazla ipucu vermedi. Ancak söz konusu Dyson olunca ortaya çıkması muhtemel sonuç büyük bir heyecan yaratıyor. 90’ların başında torbasız elektrik süpürgelerini geliştiren şirketin mevcut ürün portföyü görsel açıdan rakiplerininkinden oldukça farklı görünüyor.

Dyson ne kadar yenilikçi bir şirket olsa da, otomotiv pazarının beraberinde getireceği zorlukları unutmamak gerekiyor. Bir otomobil şirketi olmak servis, yol yardımı, geniş ölçekli üretim gibi konularda da sağlam bir altyapı kurma zorunluluğunu beraberinde getiriyor.

Dyson elektrikli otomobil pazarında büyük isimlerle rekabete girecek

Dyson elektrikli otomobil pazarında Tesla ve Volkswagen gibi büyük şirketlerle mücadele edecek. Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla, yaz mevsimi içinde Model 3 sevkiyatına başlamıştı. Volkswagen ise elektrikli otomobil girişimi için 24 milyar dolar harcamaya hazırlanıyor.

Dyson elektrikli otomobil pazarında zorlu bir mücadele içine girecek. 2020’nin de otomobili yollara çıkarmak için iddialı bir hedef olduğu söylenebilir. BBC’ye konuşan James Dyson, otomobilin fiyatı konusunda bir karar almadıklarını ancak ucuz bir fiyat öngörmediklerini belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER