Teknoloji

Durex prezervatif emojisi ile güvenli cinsel ilişkiyi teşvik etmeyi amaçlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

durex-prezervatif-emoji-201115

Emojilerin yazılı iletişimde daha sık kullanılması, emoji sayısının artmasının da önünü açıyor. Dürüm, orta parmak, kilise gibi emojilerin yanına yakında bir yenisi daha eklenecek gibi gözüküyor. Dünyanın en büyük prezervatif üreticisi olan Durex, güvenli cinsel ilişkiyi teşvik etme amacıyla bir prezervatif emojisi hazırladı.

Şirketten yapılan açıklamada, “Resmi Güvenli Seks Emojisi” olarak tanımlanan prezervatif figürü sayesinde gençlerin güvenli seks hakkında konuşurken yaşadıkları utangaçlığı aşabilecekleri belirtildi. Aynı açıklamada, prezervatif emojisinin cinsel yolla bulaşabilecek hastalıklara karşı korunma konusundaki bilinci artırabileceği de ifade edildi.

Oxford Sözlükleri’nin 2015’te yılın kelimesi olarak bir emojiyi seçmesi, Durex’in emojilere bahşettiği önemi doğrular nitelikte bir gelişme olarak tanımlanabilir.

Durex, emoji karakterlerinin seçiminden sorumlu olan The Unicode Consortium’a sunduğu prezervatif emojisinin Dünya AIDS Günü olan 1 Aralık öncesinde onaylanmasını umuyor.

İLGİLİ HABERLER