Teknoloji

Duolingo sohbet robotları ile yeni dil öğrenmeye yardımcı olacak

duolingo sohbet robotlariYeni bir dil öğrenenlere en sık yapılan tavsiyelerden birisi de, anadili o dil olan kişilerle konuşmaları ve pratik yapmalarıdır. Ancak herkesin elinde her zaman bu kişilere ulaşma gibi bir lüks olmayabilir. Popüler dil öğrenme platformu Duolingo sohbet robotları ile zaman ve mekandan bağımsız dil pratiği yapmayı kolaylaştırıyor. Günümüzün popüler trendlerinden yapay zekayı takip ederek uygulamanın içine sohbet edilebilecek “yapay” kişiler yerleştirmek, cesur ama Duolingo için oldukça etkili bir hamle olma potansiyeli taşıyor.

Mevcut sohbet robotları genellikle eğlence amacıyla kullanılıyor. Duolingo ise hem eğlendirmek hem de öğretmek gibi bir misyon çerçevesinde hareket ediyor. Uygulamanın dil öğretme konusundaki yeteneği, sohbet robotlarıyla farklı bir boyut kazanacağa benziyor.

Sohbet robotlarında aranan en önemli özellik, neredeyse tamamen doğal bir sohbet yaşatmaları. Bunun için kurulan altyapıların oldukça sağlam olması gerekiyor. Günlük sohbetler, yapıları itibarıyla standart sohbetlerden daha farklı olduğu için tercüme içinde kaybolmak daha olası hâle geliyor.

Duolingo sohbet robotları belli konular çerçevesinde diyalog kurmayı sağlıyor

Duolingo’nun sistemi, kullanıcılara bir dili anadille konuşan biriyle gerçek bir diyalog çerçevesinde pratik etme fırsatını veriyor. Ancak bu diyalogların konusu gelişigüzel seçilemiyor. Her sohbet robotunun farklı bir kişiliği bulunuyor. Böylelikle kullanıcılar karşılarında bir aşçı, şöför ya da polis görebiliyor. Söz konusu sohbet robotları kullanıcılarla etkileşime girdikçe daha akıllı hâle geliyor. Duolingo, önümüzdeki dönemde sohbet robotlarının artacağının sözünü de şimdiden veriyor.

Duolingo sohbet robotları şu an için sadece iOS’te bulunuyor ve Almanca, Fransızca ve İspanyolca konuşuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER