Teknoloji

Duolingo matematik uygulaması çıkarıyor

duolingo matematik
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geleneksel Duocon etkinliğini gerçekleştiren Duolingo, üzerinde çalıştığı projeler hakkında bilgi verdi. Bu yeni projeler arasında en dikkat çekicisi ise Duolingo’yu dil öğretiminden farklı bir yere taşıyacak. Duolingo matematik konusunda yardıma ihtiyacı olanlar için Duolingo Math isimli bir uygulama çıkaracak.

Duolingo Math uygulaması iki katmandan oluşacak. Bunlardan birinde ilkokul seviyesinde matematik bilgileri verilecek. Şirket burada da matematik bilgilerini kısa ve oyunlaştırılmış şekilde aktaracak. İkinci katmanın hedef kitlesinde ise 13 yaş üstü kullanıcılar bulunuyor. Bir tür beyin eğitimi verecek olan bu katmanda kullanıcılar hem matematiklerini hem de günlük düşünme yeteneklerini geliştirecek.

Duolingo’nun ana uygulamasına da yeni bir dil daha ekleniyor. Bu yeni dil, Güney Afrika’nın en yaygın dili olan Zulu olacak. Şirketten yapılan açıklamada, bunun kültürel farkındalığı artırmaya yönelik bir hamle olduğu belirtildi.

Duolingo matematik uygulamasıyla birlikte çocukların okuma öğrenmesine yardımcı olmak için hazırladığı Duolingo ABC uygulamasının yeni tasarımını da duyurdu.

İLGİLİ HABERLER