Teknoloji

Duolingo çocukların matematik öğrenmesine yardım edecek

duolingo

Duolingo en popüler dil uygulamaları arasında yer alıyor. Şirket bir taraftan da uygulama portföyünü genişletmeye hazırlanıyor. Bu doğrultuda Duolingo’nun sıradaki durağı çocukların matematik öğrenmesine yardım edecek bir uygulama olacak.

Duolingo’nun matematik uygulamasının geliştirme çalışmalarının henüz ilk aşamalarında olduğu belirtildi. Konuyla ilgili açıklamayı, Duolingo’nun CEO’su Luis von Ahn yaptı. von Ahn açıklamasında uygulamayla ilgili detayların ay sonunda gerçekleştirilecek geleneksel Duocon konferansında yapılacağını belirtti.

Duolingo’nun yeni uygulamasının ilk işaretleri geçtiğimiz aylarda görülmüştü. Şirket mayıs ayında matematik alanında doktora yapmış bir bilim insanı bulmak için iş ilanı vermişti. Söz konusu ilanda işe alınacak kişinin çapraz işlevleri yerine getiren küçük bir ekiple birlikte çalışacağı belirtilmişti. Yeni uygulamanın hedefinde üçüncü ve sekizinci sınıf arasındaki öğrencilerin bulunacağı ifade edildi.

Duolingo hâlihazırda iki uygulamaya sahip. Popüler dil uygulamasının yanı sıra Duolingo ABC uygulaması da çocukların okuma öğrenmesine yardımcı oluyor.

İLGİLİ HABERLER