Teknoloji

Duet Display şimdi Android telefon ve tabletleri ikinci monitöre dönüştürüyor

duet display android
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Duet Display favori iPad uygulamalarımızdan bir tanesi. Bu uygulama bir iPad veya iPhone’u Mac veya PC’ler için dokunmatik ekranlı taşınabilir monitöre dönüştürüyor. Duet Display uygulaması şimdi Android telefon ve tabletler için kullanılabiliyor.

Android telefon veya tabletinizi bir monitöre dönüştürmek için öncelikle ücretsiz olan Duet Display istemcisini Mac (macOS 10.14.2 veya sonrası) veya Windows PC’ye indirmelisiniz. Daha sonra da Android cihazınızı kablolu veya kablosuz biçimde bilgisayarınıza bağlamalısınız.

DUET DISPLAY
ANDROID İNDİR

Duet Display çıktığında, iPad’i ikinci bir monitör gibi kullanmayı sağlayan ve gerçek anlamda kesintisiz deneyim sunan ilk uygulama olmuştu. Apple’ın macOS Catalina ve iPadOS ile birlikte ikinci monitör desteğini doğrudan işletim sistemi seviyesinde eklemesi, bu uygulamayı biraz gereksiz hâle getiriyordu. Duet de kendisine yeni pazarlar açıyor gibi görünüyor. Google’ın Android tabletlere çok ciddi yaklaşmadığını görmek ise bu girişimin ne kadar başarılı olacağı konusunda düşündürüyor.

Android kullanıcıları için de Duet Display iOS versiyonunda olduğu gibi çalışacaktır. Ancak daha ilk günden aynı deneyimi ve performansı beklememek gerekiyor. Yine de, Duet CEO’su ve kurucusu Rahul Dewan, The Verge sitesine verdiği demeçte performansın iOS uygulamasındakine çok yakın olduğunu söylüyor. “iOS ürünümüzün üzerinde beş yıllık bir çalışma olduğu göz önüne alındığında, Android’i geliştirmeye devam ettikçe ve yeni optimizasyonlar buldukça eşit olmalarını bekliyoruz.”

“Duet Display’in Sidecar’dan daha çok özelliği var”

Apple’ın Sidecar özelliğinin gelişine rağmen, Duet henüz havlu atacak gibi görünmüyor. Dewan, Sidecar’ın normal kullanıcılar için getirilmiş ücretsiz bir ürün olduğunu söylüyor. Kendilerinin ise onda olmayan birçok özelliği barındırdığını dile getiriyor. “Bu nedenle, yeni iPad’lerde bile, ürünü her gün kullanmak ve iş akışına entegre etmek isteyen ciddi profesyoneller muhtemelen Duet’in performansını ve özelleştirilmesini tercih edecektir.”

duet display android

Duet Display, Android 7.1 veya üstü sürümdeki cihazlarda çalışabiliyor. Ürün başlangıç döneminde 66,99 TL’lik fiyat etiketiyle, yani yarı fiyatına satılıyor. Kablosuz bağlantı özelliği ise şimdilik ücretsiz olarak sunuluyor.

İLGİLİ HABERLER