Teknoloji

Dubai Gelecek Müzesi inşa ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

dubai-gelecek-muzesi-050315

Dubai’nin yöneticileri şehri SimCity oynarmış gibi planlamaya devam ediyor. Şehir için duyurulan son proje ”Gelecek Müzesi” adını taşıyor. 2017’de açılması planlanan ve ilginç tasarımıyla dikkat çeken bina, müzenin yanı sıra bir araştırma laboratuvarı olarak faaliyet gösterecek.

Dubai Şeyhi Muhammed bin Raşit El Maktum, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Gelecek Müzesi’nin kreatif zihinlerin füturistik prototip ve servislerini test etmeleri, fonlamaları ve pazarlamaları için entegre bir çevre sunacağını ifade etti. Dubai’nin finansal bölgesinin yakınlarında inşa edilecek müze, dünyanın en uzun binası olan Burç Halife’ye 7 dakikada mesafede yer alıyor.

Şeyh, Gelecek Müzesi’nin fikirler ve gerçek tasarımlar için bir kuluçka olarak işleyeceğini, küresel mucitler ve yatırımcılar için bir cazibe merkezi olacağını belirtti. Geleceğin hayal kuranlara, tasarımcılara ve bunu icraata dökenlere ait olacağını söyleyen Şeyh Maktum; Birleşik Arap Emirlikleri’nde geleceği inşa ettiklerini sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER