Teknoloji

Dropbox web sürümüne en son açılan dosyalar bölümü Recents geldi

dropbox-web-111115

Dropbox web arayüzüne küçük bir eklenti yaptı. Yeni özellikle birlikte üzerinde en son çalışılan dosyaları görmek ve onlara erişmek daha kolay hâle geliyor. Dropbox bu dosyaları “Recents” olarak adlandırılan, “Son Kullanılanlar” olarak Türkçeleştirebileceğimiz bir bölüm altında gösteriyor.

Tabii ki, arzu eden Dropbox web  kullanıcıları dosyaları son açılma tarihine göre düzenleyip bu tarz bir kullanımı başka bir yolla da elde edebilirdi. Ancak farklı klasörler altında depolanan birden fazla dosya ile baş etmek bu şekilde pek kolay olmazdı.

Her şey bulutta depolandığı için, en son açılan dosyalar mobil cihazlara da taşınıyor. Eğer masaüstünde bir dosya üzerinde çalışıyorsanız, bunu tabletinizdeki en son dosyalar bölümü içinde de görmeniz mümkün olacak.

Aslında mayıs ayından beri Dropbox’ın iOS versiyonunda Recents adı verilen bir klasör bulunuyordu, buna rağmen Android kullanıcıları hâlâ böyle bir klasörün bekleyişi içindeler. Dropbox web versiyonuna getirdiği Recents klasörünü önümüzdeki birkaç ay içinde Android’de de getireceğini açıkladı.

Eğer Dropbox web sitesini sıklıkla kullanıyorsanız, dropbox.com/recents adresine giderek son zamanlarda açtığınız, üstünde çalıştığınız dosyaları liste hâlinde görebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER