Teknoloji

Dropbox web uygulaması artık dosyaları doğrudan yerel uygulamalarında açabilecek

dropbox-logo-140714

Ana servisinde uzun süredir radikal bir değişikliğe gitmeyen Dropbox, temel odak noktasını performansı stabil hâle getirmeye ve dosya eş zamanlamasını kolaylaştırmaya kaydırmıştı. Aynı yaklaşımı sürdüren şirket, yayınladığı son güncellemeyle web uygulamasında görülen dosyaları doğrudan yerel bir uygulamada açacak. Örneğin Dropbox’ın web arayüzü üzerinden bir Word dosyası seçildiği zaman bu dosya Microsoft Word’de açılacak. Dosyada yapılacak değişiklikler de Dropbox’ta eş zamanlanacak.

Dropbox’ın web arayüzüyle pek haşır neşir olmayanlar için söz konusu güncelleme oldukça küçük olsa da; Dropbox Ürün Müdürü Josh Kaplan, pek çok insanın dosyalar üzerinde iş arkadaşlarıyla birlikte çalıştığına dikkat çekti ve yeni arayüzün bu kitlenin işlerini ciddi ölçüde kolaylaştırabileceğini dile getirdi. Dosyaların indirme zorunluluğu olmadan açılabilmesinin hatrı sayılır bir zaman tasarrufu sağlayacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

dropbox-050215

Bu özellik Dropbox’tan temel olarak dosya yedekleme amacıyla faydalanan kullanıcıları fazla etkilemeyecektir. Ancak çalışanlarının birlikte hareket edebilmeleri için Dropbox’ı seçen kuruluşlar için bu yeni özelliğin daha hızlı ve pürüzsüz bir eş zamanlama sunması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER