Teknoloji

Dropbox web arayüzünde büyük değişiklikler yapıyor

dropbox

Dropbox, dosya barındırma hizmetine birçok değişiklik getirdiğini duyurdu. Bu değişiklikler arasında yeni bir web arayüzü, yapay zeka destekli evrensel arama özelliğinin açık betası, bir diğer yapay zeka özelliğine yapılan yükseltmeler ve yeni bir video işbirl iği aracının alfa sürümü yer alıyor.

Dropbox kullanıcılarının çoğunun karşılaşacağı bu yeni arayüz, hizmetin daha ileri özellikleriyle etkileşimde bulunup bulunmadığına bakılmaksızın önem taşıyor. Sayfa boyunca uzanan yeni bir eylem çubuğu eklenmiş. Bu çubuk, ekran kaydı, klasör oluşturma ve dosya yükleme gibi özelliklere hızlı erişim sunuyor. Dosya önizlemeleri de yeniden tasarlandı ve Dropbox bu değişikliklerin resimleri, videoları ve PDF’leri düzenlemeyi daha kolay hale getireceğini belirtiyor. Daha sade ve basit bir sol gezinme çubuğu da eklenmiştir. Yeni arayüzün yavaş yavaş dağıtılacağı ve önümüzdeki aylarda tüm müşterilere sunulacağı belirtiliyor.

Dropbox içinde Dash: Yapay zekâ Destekli Evrensel Arama

Haziran ayında duyurulduğunda “kişisel verileriniz için Google” olarak tanımlanan Dash, şimdi açık beta olarak kullanıma sunuluyor. Bu özellik, tarayıcınızdaki birden fazla uygulama ve sekmedeki işlerinizi bulmanıza yardımcı oluyor.

Dropbox AI, haziran ayından bu yana kullanıcı içeriği hakkında soruları özetleyebilme ve yanıtlayabilme yeteneğine sahip. Şimdi Dropbox, bu özelliği bir kullanıcının hesabındaki her şeye genişletiyor. Böylece kullanıcılar, dosyalarının özet bilgilerini alabilecek sorular sorma yeteneğine sahip olacak. Bu özellik şu anda kademeli olarak genişleyen bir Dropbox kullanıcı kitlesine alfa sürümünde sunulmaktadır.

Dropbox Studio ise, video oluşturucular için tek durak noktası olarak konumlandırılmış bir iş birliği aracıdır. Hizmetin mevcut Yakalama ve Tekrar özelliklerine dayanarak, Dropbox Studio’nun yapay zeka destekli araçlar dahil olmak üzere düzenleme özelliklerini, yorumları ve yayınlama araçlarını merkezi bir konumda birleştirmesi amaçlanıyor. Dropbox Studio, önümüzdeki haftalarda seçili müşterilere alfa sürümünde sunulacak.

Dropbox’ın yeni abonelik paketleri

Tüm bu değişikliklerin yanı sıra, Dropbox aylık 22 dolar başlangıç fiyatıyla yeni abonelik seviyeleri de başlatıyor. Bu, Ekstra özellikler sunan İşletme Plus için aylık 32 dolara kadar çıkıyor. Bu planlar çarşamba gününden itibaren yeni müşterilere sunuluyor.

Bu yenilikler, Dropbox’un sürekli olarak hizmetlerini nasıl geliştirdiğini ve kullanıcı deneyimini nasıl öncelikli hale getirdiğini gösteriyor. Bu değişikliklerin, kullanıcıların dosyalarını daha etkili ve verimli bir şekilde yönetmelerine olanak tanıyacağına inanıyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER