Eğlence

Don’t Look Up Netflix tarihine geçme fırsatını kaçırdı

dont look up netflix

Don’t Look Up, Netflix tarihinin çıkış döneminde en çok izlenen ikinci filmi oldu. Bu unvanı hâlihazırda izleme süresi konusunda Don’t Look Up’a 4 milyon saat fark atan Red Notice elinde bulunduruyor.

Netflix’in Top 10 portalındaki verilere göre; Don’t Look Up, gösterime girdikten sonraki ilk dört hafta içinde neredeyse 360 milyon saat izlendi. Red Notice’in ilk dört haftasındaki izlenme süresi ise 364 milyon saat oldu. Üçüncü sırada ise 282 milyon saatle Bird Box yer alıyor.

Bird Box ile Don’t Look Up ve Red Notice arasındaki fark, Netflix’in abone sayısındaki artış konusunda fikir edinmeye de yardımcı oluyor. Red Notice ve Don’t Look Up’ın gördüğü ilgi, bunlara ek olarak Squid Game, The Witcher ve You gibi popüler yapımların da ilk 10’da olması Netflix’in uyguladığı stratejilerin başarılı olduğunu gösteriyor.

Adam McKay’in yönettiği Don’t Look Up, 24 Aralık’ta Netflix abonelerinin karşısına çıkmıştı. Oyuncu kadrosunda Leonardo Di Caprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep ve Jonah Hill gibi isimlerin bulunduğu filmde, iklim krizinin siyasileşmesi hicvediliyor.

İLGİLİ HABERLER