Teknoloji

Bu uygulama abonelik iptalini sorun olmaktan çıkarıyor

donotpay

Kullanıcılara çeşitli hizmetler sunan abonelik servislerinin sayısı her geçen gün artıyor. Artık kimse bir albüm satın almıyor. Çoğu kişi müziğini Apple Music veya Spotify üzerinden dinliyor, dizi ve filmleri Netflix ya da türevi servisler üzerinden izliyor. Önümüzdeki dönemde bu servislere Apple TV Plus, Apple Arcade ve Google Stadia gibi platformlar da katılacak. Bu servislerin büyük kısmına ilk bir ay, deneme amacıyla ücretsiz olarak erişilebiliyor. Ancak deneme süresinin ardından bu aboneliklerin iptal edilmesinin unutulmaması, kullanıcıların ceplerinden istemedikleri paraların çıkmasına sebep oluyor. DoNotPay isimli uygulama, Free Trial Surfing isimli yeni özelliğiyle bu soruna etkin bir çözüm vadediyor.

DoNotPay’in altında geliştirici Josh Browder‘in imzası bulunuyor. Genç geliştiricinin uygulamaya eklediği yeni özellik, kullanıcının banka hesabına veya kredi kartına bağlanmıyor. Büyük bankalardan birinden destek alan Browder, destekçisinin ismini ise şu an için açıklamış değil.

Genç geliştirici, uygulamaya bu özelliği ekleme aklına ilk olarak 1 yıl önce yaptırdığı ve hiç kullanmadığı spor salonu üyeliği için hesabından 21.99 dolar çekilmesiyle aklına geldiğini belirtti. Browder, ücretsiz denemeye kaydolduğunu tamamen unuttuğunu ve “ücretsiz deneme” süresinin takibinin de sinir bozucu ve zaman harcayıcı bir eylem olduğunu dile getirdi.

Brodwer, DoNotPay’in yeni özelliğini ABD’de yaklaşık 1,5 ay önce denemeye açtıklarını ve bu sürede uygulamaya 10 bin kişinin eriştiğini de sözlerine ekledi. Genç geliştirici, uygulamanın en çok Netflix ve porno site aboneliklerinin iptalinin hatırlatılması amacıyla kullanıldığını ifade etti.

DoNotPay şimdilik sadece iOS’te mevcut

DoNotPay şu an için sadece iOS’te mevcut. Uygulamanın web sürümü üstündeki çalışmalar da devam ediyor. Uygulama her kullanıcıya sanal bir kartın yanı sıra servislere kayıt olurken kullanabilecekleri uydurma bir isim veriyor. Bu kart, DoNotPay’in üstüne kaydediliyor.

Servis sağlayıcısı ile kart arasında e-posta iletimi yapabilen uygulama, kullanıcının kendi e-posta adresinin de güvende kalmasını sağlıyor. Browder, kartın abonelik işlemi dışındaki ödemelerde kullanımının mümkün olmadığının da altını çiziyor.

DoNotPay, Free Trial Surfing için şimdilik bir ücret talep etmiyor. Ancak önümüzdeki dönemde aylık 2 dolar gibi bir abonelik ücretinin alınması üstünde durulan seçenekler arasında yer alıyor. Uygulama şu an için Türkiye’de kullanılamıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER