Teknoloji

Mahkemeden Donald Trump’a kötü haber

Donald Trump twitter

ABD Başkanı Donald Trump, oldukça sıkı bir Twitter kullanıcısı. Ancak ABD Başkanı olmanın getirdiği sorumluluklar, Trump’ın Twitter’da başına buyruk hareket etmesini engelliyor gibi görünüyor. ABD’nin New York şehrindeki bir mahkeme, Trump’ın sosyal medyada kendisini eleştiren veya kendisinden farklı düşünen kişileri engelleyemeyeceğine karar verdi.

Mahkemenin kararında; sosyal medya hesaplarını resmi amaçlarla da kullanan kişilerin, belli bir konuda aynı fikirde olmadıkları insanları susturamayacağı ifade edildi.

Donald Trump ve ABD Adalet Bakanlığı’nın bu karara itiraz edip etmeyeceği şu an için bilinmiyor. Ancak bu yönde bir itirazın gelmesi oldukça muhtemel görünüyor. Beyaz Saray, Trump’ın aktif olarak kullandığı kişisel hesabının ABD Anayasası’nın birinci ek maddesinde çizilen kapsama girmediğini ve kullanıcıları sessize almanın da yeterli bir önlem olmadığını savunuyor.

Söz konusu davanın geçmişi, 2017’ye dayanıyor. Donald Trump tarafından engellenen yedi Twitter kullanıcısı, Knight First Amendment Institute desteğiyle ABD Başkanı’na dava açmıştı. Dava dilekçesinde Trump’ın hesabının “kamusal bir forum” olduğuna dikkat çekilmişti. Davacılar, bu hesaptan engellenmenin Başkan’ın açıklamalarından haberdar olmanın önüne geçtiğini de savunuyor. Trump’ın bir “yankı odası” oluşturduğunu belirten davacılar, ifade özgürlüğünün kısıtlandığını da dile getirmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER