Eğlence

Donald Trump Amazon nefretini unutup Twitch hesabı açtı

Donald Trump Amazon nefretini unutup Twitch hesabı açtı

ABD Başkanı Donald Trump, 2020 seçim kampanyası için Twitch kanalı açtı. Sosyal medyayı ve modern iletişim kanallarını kullanmayı seven Trump’ın Twitch’e katılması normal bir durum olarak görünebilir. Ancak Twitch’in sahibinin Amazon olması ve Trump’ın hem Amazon’dan hem de CEO’su Jeff Bezos‘tan hoşlanmadığını açıkça belirtmesi işleri ilginç hâle getiriyor.

An itibarıyla Trump’ın Twitch kanalının takipçi sayısı 32 bini geçmiş durumda. Kanalda ilk olarak ABD Başkanı’nın Mineaopolis’te gerçekleştirdiği miting yayınlandı. Trump’ın Twitch sayfasında insanları Trump’ın 2020 kampanyasına bağış yapmaya davet eden bir buton da bulunuyor.

Trump, kitlelerle direkt iletişim kurmak adına Twitch’i kullanan ilk siyasetçi değil. 2016 seçimlerinde Demokratların adayı olmak için yarışan Bernie Sanders da bir Twitch kanalı açmıştı. Trump’ın Twitch’in sahibi olan Amazon’a yönelik tavrı, son durumu biraz daha ilginç kılıyor.

ABD Başkanı’nın Amazon’a ve Jeff Bezos’a yönelik öfkesinin temelinde ise dünyanın en itibarlı yayın organları arasında yer alan The Washington Post gazetesi bulunuyor. Trump, 2016 seçimleri öncesinde Bezos’un The Washington Post gazetesini Amazon hakkında olumlu haberler çıkarmak için satın aldığını iddia etmişti.

Teknik olarak, Bezos’un The Washington Post’un doğrudan sahibi olmadığını söylemek gerekiyor. Resmi olarak gazetenin sahibi, yine Bezos tarafından kurulan Nash Holdings isimli şirket. Bu detayı pek de umursamayan Trump, 2016’nın şubat ayında Teksas’ta gerçekleşen bir etkinlikte Bezos ve Amazon için “Eğer başkan olursam, sorun yaşayacaklar. Çok fazla sorunları olacak” ifadelerini kullanmıştı.

The Washington Post’tan sık sık “Amazon Washington Post” olarak bahseden ABD Başkanı, Jeff Bezos’un gazeteyi bir oyuncak ve “vergi cinayetlerini” örtmek için kılıf olarak gösterdiğini iddia ediyor.

Donald Trump Twitch hesabıyla oyunu kurallarına göre oynamayı kabul ediyor

Kısacası ABD Başkanı; ABD Başkanı Amazon’dan, The Washington Post’tan ve Jeff Bezos’tan hoşlanmadığını sıklıkla belli ediyor. Amazon ve The Washington Post yönetimleri ayrı yapılar olsa da, Trump ikisini bir yapı gibi göstermekten çekinmiyor.

Twitch ise doğrudan Amazon çatısı altında olan bir platform. Buna rağmen, Donald Trump seçim kampanyası için Twitch hesabı açmayı kabul etmiş. Bu durumun yeni medyanın gücünü ve etkisini bilen Trump’ın oyunu kurallarına göre oynaması şeklinde değerlendirmek mümkün. Trump, Twitch’in sahibinden hiç hoşlanmasa da, platformun gücünün farkında olduğunu gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER