Teknoloji

Eski ABD Başkanı Donald Trump Facebook ve Instagram hesaplarını geri aldı

Donald Trump

Meta, daha önce açıkladığı şekilde, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Facebook ve Instagram hesaplarını yeniden aktif hâle getirdi. Şirket Trump’ın geçmişteki “saldırılarını” tekrarlamasını engellemek için ekstra önlemlerin uygulanacağını belirtmişti.

Trump Meta’nın sosyal ağlarından, tıpkı Twitter ve diğer platformlardan olduğu gibi, 2021’in ocak ayında ABD’deki Kongre binası baskınını öven paylaşımlarının nedeniyle yasaklanmıştı. İlk olarak Trump’ın hesaplarının 24 saatliğine kilitleyen şirket, daha sonrasında bu cezayı süresiz hâle getirmişti. Meta’nın Denetleme Kurulu da şirketin cezayı yönetim şeklini eleştirmişti.

Şirket daha sonra Trump’ın hesaplarının en az iki yıl boyunca kapalı kalacağını ve daha sonrasında sürecin yeniden değerlendirileceğini belirtmişti. Ocak ayının son günlerinde Trump’ın hesaplarına yeniden erişebileceğine dair haberler gündeme gelmiş ve eski ABD Başkanı’nın da bu yönde girişimleri olduğu ifade edilmişti.

Donald Trump henüz Facebook ve Instagram’da paylaşım yapmadı

Facebook ve Instagram hesaplarına tekrar kavuşan Trump, şu an için bir paylaşım yapmış değil. Neredeyse tüm sosyal medya platformlarından yasaklı olan Trump, bu süreçte Truth Social isimli bir platform kurmuştu. Bu platformla olan anlaşması gereği Trump, bir paylaşımı ilk olarak Truth Social’da yapmak zorunda. Aynı paylaşımın diğer sosyal ağlara gönderilmesi için de en az 6 saat beklemesi gerekiyor.

Donald Trump favori sosyal ağı Twitter’daki hesabına daha önce kavuşmuştu. Ancak eski ABD Başkanı’nın buradaki sessizliği de devam ediyor.

İLGİLİ HABERLER