Teknoloji

Donald Trump Facebook hesabını geri istiyor

donald trump facebook

Eski ABD Başkanı Donald Trump Facebook hesabının yeniden açılması için Meta’ya başvurdu. NBC News’in haberine göre, Trump 17 Ocak’ta şirkete bir mektup gönderdi ve Facebook’taki hesabının yeniden aktif hâle getirilmesine yönelik bir görüşme yapılmasını talep etti.

Trump’ın Facebook hesabı, 6 Ocak 2021’de Trump yanlılarının ABD Kongresi’ne gerçekleştirdikleri baskının ardından askıya alınmıştı. Bu ceza ilk başta 24 saatlik olsa da, bir günden kısa bir süre içinde süresiz hâle getirilmişti. Meta 2021’in haziran ayında Trump’ın cezasının iki yıl sonra yeniden değerlendirileceğini açıklamıştı.

Meta tarafından NBC News’e gönderilen açıklamada, şirketin kararını daha önce duyurduğu süreç doğrultusunda önümüzdeki haftalarda paylaşacağı belirtildi. Meta’nın küresel ilişkilerden sorumlu başkanı Nick Clegg, daha önce yaptığı açıklamada Trump’ın Facebook hesabı yeniden açıldığı takdirde de sürekli bir denetim altında olacağını ve kuralları ihlâl ettiği takdirde yeni yaptırımlarla karşılaşabileceğini belirtmişti.

Donald Trump Facebook hesabını başkanlık seçimi için geri istiyor

Donald Trump Facebook hesabını 2024 ABD başkanlık seçiminde yarışma hedefi için geri istiyor. Trump’ın Facebook hesabını 34 milyon kişi takip ediyordu ve bu platform Trump’ın 2016 başkanlık seçimini kazanmasında önemli bir rol oynamıştı. Donald Trump’ın cezalandırıldığı bir diğer platform olan Twitter ise Musk’ın yönetimi devralmasının ardından Trump yasağını kaldırmıştı. Bu yasak öncesinde Twitter’ı yoğun şekilde kullanan Trump, hesabının yeniden açılmasının ardından bir paylaşım yapmış değil.

İLGİLİ HABERLER