Manşetler

Dolby Atmos FlexConnect evlerdeki ses sistemlerini daha esnek hâle getiriyor

dolby atmos flexconnect

Dolby, evde ses deneyimini bir üst seviyeye taşımayı hedefleyen yeni özelliği Dolby Atmos FlexConnect’i tanıttı. Bu özellik, televizyonlarınızın ses sistemini ek kablosuz hoparlörlerle eşleştirerek, çok daha geniş ve sürükleyici bir ses deneyimi vaat ediyor.

Dolby Atmos FlexConnect: Televizyonunuz ve kablosuz hoparlörler arasında akıllı bağlantı

FlexConnect, televizyonunuzun dahili hoparlörlerini de hesaba katarak, bir ses çubuğuna gerek kalmadan sesinizi optimize edebiliyor. Oda içindeki hoparlörlerin konumunu ve yeteneklerini anlayarak sesi en iyi şekilde dağıtıyor. Dolby’nin bu yeni teknolojisi, ev sahiplerine odanın boyutları, güç prizlerinin konumu ve mobilyaların yerleşimi gibi faktörleri dikkate alarak ses kalitesinde ödün vermeden esneklik sağlıyor.

Bu yeni sistemle, Dolby, televizyonunuzun yerleşik mikrofonlarını kullanarak odadaki her kablosuz hoparlörü konumlandırabilir ve bu hoparlörleri kalibre edebilir. Dolby, bu özellikle kullanıcılara, hoparlörlerin ‘mükemmel’ bir şekilde yerleştirilmesi gerekmeksizin, bir veya daha fazla kablosuz hoparlörü istedikleri her yerde konumlandırma özgürlüğü sunuyor.

TCL, bu özelliği ilk sunacak olan TV üreticisi olacak ve şirket, 2024 televizyon serisinde FlexConnect’i kullanıcılarla buluşturacak. Ayrıca TCL, bu özelliği destekleyecek kablosuz hoparlörlerin bir serisini de piyasaya sürecek. Ancak bu yenilikler, son birkaç yılda 4K HDR televizyon satın almış olanlar için ilk etapta çok çekici gelmeyebilir. Ama önümüzdeki yıllarda Atmos ve genel olarak kablosuz çevresel sesin çok daha kullanışlı hale gelmesi bekleniyor.

Esasında Samsung, LG ve Sony gibi şirketler, ses çubukları ve televizyonları arasında daha kapsamlı bir ses deneyimi için çeşitli teknolojiler geliştirmişlerdi. Samsung’un Q-Symphony özelliği ve Sony’nin amiral gemisi HT-A9 7.1 Atmos sistemi gibi teknolojiler, benzer esneklikler sunuyordu. Ancak Dolby Atmos FlexConnect ile Dolby, kullanıcılarına çok daha kapsamlı ve özelleştirilebilir bir ses deneyimi sunmayı hedefliyor.

Yeni sistemle ilgili potansiyel sorunlar da var. Örneğin, kablosuz hoparlörler arasında ses gecikmesi veya kopmalar olabileceği konusunda henüz net bir bilgi yok. Ayrıca, bu sistem, kullanıcıları, Atmos ses çubuğunu TV’nin hemen altına yerleştirmek yerine farklı ses konfigürasyonlarına yönlendirebilir.

FlexConnect’in avantajları ve potansiyel dezavantajlarıyla ilgili detaylı bir değerlendirme yapabilmek için, Dolby’nin IFA etkinliğinde bu yeni özelliği gözler önüne sermesini beklemek gerekecek. Ancak şimdilik, FlexConnect’in televizyon ve kablosuz hoparlörler arasında yaratacağı uyumu ve sunduğu esneklikle, evde ses deneyiminin yeni standartlarını belirleyeceği söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER