Teknoloji

DJI en küçük ve en uygun fiyatlı drone’u Spark’ı tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

DJI SparkDrone endüstrisi, son birkaç aydır fiyat olarak daha uygun ve kolay taşınabilir ürünler sunabilmek adına drone boyutlarını küçültmeye odaklanmıştı. Pazarın lideri konumundaki DJI, en yeni drone’u Spark ile bu yaklaşımın en etkileyici örneklerinden birini sunuyor. Sadece 272 gram ağırlığındaki DJI Spark, bir kola kutusu büyüklüğündeki kasasının içinde etkileyici özellikler barındırıyor.

dji sparkDJI’ın yeni drone’u sadece küçük ve hafif olmasıyla dikkat çekmiyor. Bugüne kadar her modelini yurt dışında 1000 dolara yakın fiyatlarla satışa sunan DJI, Spark’ın satış fiyatını 499 dolar olarak belirledi. Spark sayesinde DJI; Parrot, Yuneec ve ZeroTech gibi rakiplerinin ürünlerine güçlü bir yanıt veriyor.

Spark, DJI’ın üst sınıf modeli Phantom 4’te bulunan ActiveTrack ve TapFly gibi uçuş kontrol yöntemlerini barındırıyor. Hareketle kontrol özellikleri sayesinde drone’u arzu edilen istikamete yönlendirmek mümkün oluyor. Buna ek olarak, akıllı telefon uygulaması sayesinde de Spark 100 metre mesafeye kadar kontrol edilebiliyor. Tek şarjla 16 dakika boyunca havada kalabilen küçük drone, microUSB girişi üzerinden şarj ediliyor. DJI, yeni drone’uyla birlikte şarj ünitesi, pervane koruyucusu, ekstra pil ve uzaktan kumanda gibi aksesuarların bulunduğu bir paket de satacak. Bu pakete sahip olmak için 200 dolar daha ödemek gerekecek.

Spark’ın iki eksenli bir mekanik çerçeve tarafından desteklenen kamerası 1080p çözünürlüklü video kaydı yapabiliyor ve 12 megapiksel çözünürlüğünde fotoğraf çekebiliyor. QuickShot adını taşıyan düzenleme özelliği sayesinde Spark tarafından çekilen videoların süresi hızla 1 dakikadan 10 saniyeye indirilebilecek. Üzerinde bulunan sensörler sayesinde engellerden kaçınabilen drone, saatte 50 kilometre hıza ulaşabilecek.

DJI Spark ön siparişe çıktı

Alp Beyazı, Gök Mavisi, Çimen Yeşili, Lav Kırmızısı ve Gün Doğumu Sarısı adını taşıyan beş farklı renk seçeneğine sahip olan DJI Spark ön siparişe çıktı. Drone’un sevkiyatı 15 Haziran itibarıyla başlayacak.

İLGİLİ HABERLER