Teknoloji

DJI’nin yeni drone’u Mavic Pro’dan da daha küçük olacak

dji spark

DJI çok yakında dünyanın en küçük drone’unu çıkarabilir. Spark adıyla anıldığı açık şekilde belli olan yeni bir cihazın fotoğrafları Çinli DJI forumlarında yayınlandı, ancak daha sonra web sayfasının yayından kaldırıldığını belirtmeden geçmeyelim. Neyse ki, TechCrunch‘ın sayfa kaldırılmadan önce yakaladığı fotoğraflar sayesinde drone’un neye benzeyeceğini görüyoruz.

Sızıntı, bu cihazın DJI Mavic Pro gibi katlanabilir tasarıma sahip olup olmayacağı ve bu cihazın resmi olarak ne zaman tanıtılabileceği ile ilgili dedikoduları ateşledi.

DJI Spark’ın varlığını henüz doğrulamıyor, ancak daha önce bu adın marka başvurusu gerçekleştirilmişti. Web’de dolaşan fotoğraflar ve videolar küçük, neredeyse elle sığabilecek büyüklükte, üstünde düşey yönde dönebilen bir kamera barındıran cihazı gösteriyor. Bu da aslında drone’un hızlı şekilde fotoğraf ve video çekimine odaklanacak düşük fiyatlı bir “selfie” drone çeşidi olabileceğini düşündürüyor. Bazı drone forumu kullanıcıları Spark’ın yarışlar için özel olarak geliştirilmiş olabileceğini de öne sürüyor.

Aşağıdaki sızan video sayesinde düşey yönde dönebilir kameralı Spark prototipinin neye benzediğini görüyoruz.

Spark’ın minyatür boyutları dikkate alındığında, Spark’ın katlanabilir kolları olacak gibi görünüyor. Ancak bu durum henüz kesinlik kazanmış değil. Ayrıca kumandası hakkında da henüz bir bilgi yok, ancak bu cihaz kontrolü sadece yardımcı uygulamanın yüklü olduğu bir akıllı telefonla yapılabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER