Teknoloji

DJI’ın yeni drone’u tanıtım öncesinde bir kez daha görüldü

dji mavic mini

DJI, drone pazarının zirvesinde yer alıyor. Ancak şirket bir süredir, en azından bireysel kullanıcılara yönelik çözümler konusunda biraz sessiz durumda. Bu sessizlik, yakında tanıtılacak DJI Mavic Mini ile bozulacak gibi görünüyor.

Mavic Mini hakkındaki ilk dedikodular bir süre önce gündeme gelmişti. Yakında resmi olarak duyurulması beklenen drone’a ait olduğu söylenen yeni fotoğraflar da Mavic Mini hakkında biraz daha somut fikir edinmeyi mümkün kılıyor.

Daha önceki sızıntılarda Mavic Mini’nin ağırlığının 249 gram ve çapraz uzunluğunun da pervaneler olmadan 170 mm. olduğu ortaya çıkmıştı. Bu özellikleriyle “tüy sıklet” kategorisine yerleşen drone’un fotoğrafları da, tek elle rahatlıkla tutulabileceğini gösteriyor.

dji mavic miniKolay taşınabilecek olması, Mavic Mini’nin özellikle amatör kullanıcılar tarafından daha yoğun şekilde tercih edilmesini sağlayabilir.

DJI Mavic Mini için resmi duyuru çok yakında gelebilir

Kolay taşınabilmesi, Mavic Mini’nin teknik özelliklerinin zayıf olacağı anlamına gelmiyor. 12 megapiksel 1/2.3 inç CMOS sensör ve 81.9 derece lense sahip olan Mavic Mini ile 30 fps’de 4K video kaydı gerçekleştirilebilecek. Boyutları nedeniyle Mavic Mini’nin havada en fazla 18 dakika kalabileceği ve bunun için de rüzgarsız bir ortama ihtiyaç duyulduğu belirtiliyor.

Mavic Mini’nin 399 dolardan başlayan fiyatlarla satılacağı söyleniyor. “Fly More” (Daha Fazla Uç) isimli özel pakette ise taşıma kutusu, pervane koruyucusu ve şarj yuvası gibi aksesuarların kullanıcılara 649 dolar karşılığında sunulacağı söyleniyor. Bu iddiaların doğru olup olmadığı ise kısa süre içinde ortaya çıkacağa benziyor. İddialara göre, DJI Mavic Mini 30 Ekim’de resmi olarak tantılacak.

İLGİLİ HABERLER