Eğlence

Disney Plus’ın şifre paylaşımı Kanada’dan başlıyor

disney+ türkiye disney+ reklamlı abonelik

Disney Plus, dijital platformlar üzerinden içerik paylaşımının sıklıkla tercih edildiği bu dönemde, şifre paylaşımını sınırlamaya yönelik adımlar atmaya başladı. 1 Kasım itibarıyla Kanada’daki Disney Plus aboneleri, platform üzerindeki hesaplarını yalnızca kendi hane halkı ile paylaşabilecek. Disney, bu kararı Kanadalı abonelerine gönderdiği bir e-posta ile duyurdu, ancak hesap paylaşımını nasıl denetleyeceği veya bu kurala uymayanların karşılaşacağı sonuçlar hakkında fazla detay vermedi. Şirketin e-postasında, “hesabınızı veya giriş bilgilerinizi hane halkınızın dışında paylaşma yeteneğiniz üzerinde kısıtlamalar getiriyoruz” ifadesine yer verildi.

Disney Plus’ın bu hamlesi, dijital içerik platformlarının şifre paylaşımı ve aynı hesap üzerinden birden fazla kullanıcının oturum açabilmesi konusundaki tartışmaların merkezinde yer alıyor. Şirket, bu adımıyla hesap güvenliğini artırmayı ve aynı zamanda platform üzerindeki içeriklerin izlenme haklarını daha adil bir şekilde dağıtmayı amaçlıyor.

Kanada’daki abone sözleşmesinde yeni bir “hesap paylaşımı” bölümü eklenirken, şirketin “hesabınızın kullanımını analiz edebileceği” ve sözleşme şartlarına uyulmaması durumunda hesapla ilgili kısıtlamalara gidilebileceği belirtildi. Disney Plus’ın bu yeni kuralları, platformun üçüncü çeyrek kazanç raporundan bir ay sonra gelirken, Disney CEO’su Bob Iger, şirketin paylaşılan hesapları ele alma yollarını “aktif olarak araştırdığını” belirtti. Iger, birçok kişinin şu anda Disney’nin hizmetlerinde şifreleri paylaştığını ve Disney’in oturum açma işlemlerini izleme “teknik kapasitesine” sahip olduğunu ekledi.

Disney Plus, şifre paylaşımını sınırlama konusunda yalnızca bir başlangıç yaptı. Netflix, bu tür kısıtlamaları çeşitli ülkelerde bir yıldan fazla bir süredir test ediyor ve 2023’ün Mayıs ayında ABD’de bu konuda daha sıkı önlemler almaya başladı. Netflix, abonelerin seçtikleri plana bağlı olarak, hesaplarına ek ücret karşılığında ek üyeler eklemelerine olanak tanırken, IP adresine dayalı kısıtlamalar getirdi.

Disney Plus’ın bu adımı, şifre paylaşımı ve dijital içerik erişim hakları konusundaki daha geniş kapsamlı tartışmanın bir parçası. Hesap paylaşımı kısıtlamaları, platformların gelirlerini artırma ve aynı zamanda içerik üreticilerine hak ettikleri geliri sağlama çabalarının bir yansıması olarak görülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER