EğlenceManşetler

Discord’dan yeni resmi YouTube entegrasyonu ve Nitro Basic planı

discord nitro basic
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Discord, YouTube entegrasyonu ve gündelik oyunları içeren yeni bir Etkinlikler özelliğini ve buna ek olarak Nitro Basic aboneliğini kullanıma sunuyor. YouTube entegrasyonu, Google’a ait video hizmetinin iki popüler Discord müzik botunu kapanmaya zorlamasının üzerinden bir yıldan fazla bir süre geçmesinden sonra geldi. Discord, üyelerinin YouTube videolarını senkronize olarak izlemesine olanak tanıyan bu YouTube Watch Together (Birlikte İzle) özelliğini bir yıldan uzun süredir test ediyordu.

Popüler Discord YouTube botlarının yerini tam olarak dolduramasa da, bu yeni özelliğin kesinlikle çok daha fazla etkileşime imkan tanıyacağını söyleyebiliriz. Discord kullanıcıları, oynatılabilecek bir video oynatma listesi oluşturabilir, arkadaşların izlemek ve dinlemek için etkinliğe katılması gerekir. Öte yandan bu yeni özellik, Discord kullanıcılarının YouTube entegrasyonuna bağlı olan daha fazla botun ortadan kalktığını veya artık YouTube’u desteklemediğini fark etmeye başlamasından haftalar sonra geldi. Bu resmi YouTube entegrasyonu, pazartesi günü Discord kullanıcılarına sunulan daha kapsamlı Etkinlikler özelliğinin bir parçası niteliğini taşıyor.

discord youtube

Discord ses kanallarındaki yeni bir roket düğmesi, bu yeni Aktiviteler özelliğini başlatıyor. Aynı zamanda gündelik oyunlara erişimi de içeriyor. Tüm Discord kullanıcıları YouTube Watch Together’a ve Putt Party golf oyununa erişebilecek. Ancak poker, satranç, eskiz ve diğer oyunları başlatmak için Discord Nitro’ya ihtiyacınız olacak. Bu ekstra oyunları başlatmak için yalnızca bir kişinin Nitro’ya ihtiyacı vardır ve oyun başlatıldığında herkes oyuna katılabilir.

Etkinliklerin kullanıma sunulmasının yanı sıra yeni bir Discord Nitro planı var. Aylık 2,99 dolar yurt dışı fiyatına sahip olan Nitro Basic aboneliği, Discord kullanıcılarının özel emoji kullanmasına ve 50 MB dosya yüklemesine izin verecek. Ancak Türkiye fiyatı 26,99 TL olan Nitro planında bulunan sunucu güçlendirmelerini, HD video akışını, animasyonlu avatarları ve özel profilleri içermeyecek.

Nitro Basic, birkaç ay içinde İngiltere’de ilk kez görünmüştü. Yapılan resmi duyurunun ardından 20 Ekim’de tüm dünyada erişime açılacak. Bu seçenek, sunucu emojisine ve dosya yüklemelerine erişmeniz gerekiyorsa kesinlikle daha ucuzdur. Ancak gündelik oyunlara erişim için Discord’u isteyenlerin tam bir Discord Nitro planına ihtiyaçları olacaktır.

discord nitro basic

Discord yöneticileri, bugünden itibaren Discord uygulamalarını içeren bir uygulama dizinine göz atmaya başlayabilecekler. Bu, moderasyon, otomasyon ve daha fazlası için ihtiyaç duyulabilecek tüm botlarla bir sunucuyu kurmayı ve çalıştırmayı kolaylaştıracaktır. Discord, geliştiricilerin yerel Discord uygulamaları için premium özellikler satmaya başlamasına olanak tanıyan premium uygulama aboneliklerini de denemeye başlıyor.

Discord konuyla ilgili bir blog yazısında, “Uygulama dünyası Discord’un büyük bir parçası ve platformumuzun geliştiricilerin yaratıcılıklarını keşfedebilecekleri bir yer olmasını istiyoruz ve buna para kazanmak isteyen uygulama geliştiricileri de dahil.” diyor. “Bu yüzden Premium Uygulama Abonelikleri ile denemeler yapıyoruz ve küçük bir grup geliştiricinin uygulamalarının premium özelliklerini yerel olarak Discord’da satmalarını sağlıyoruz.”

İLGİLİ HABERLER