Eğlence

YouTube popüler Discord botu Rythm’i de kapatmaya zorluyor

youtube yapay zekâ

Google’ın sahibi olduğu YouTube, Groovy Discord müzik botunu kaldırmaya zorladıktan sadece birkaç hafta sonra, bu sefer dikkatini Discord’daki en popüler müzik botu olan Rythm’e çeviriyor. Arama devi, Discord kullanıcılarının YouTube videolarından müzik çalmasına izin veren ve 560 milyondan fazla kişi tarafından kullanılan bir bot olan Rythm sahiplerine bir durdurma ve vazgeçme bildirimi gönderdi.

Google, Rythm botunun yedi gün içinde kapatılmasını istiyor. Ve hizmet de, botunu 15 Eylül’de kapatarak buna uyuyor.

Rhythm’in şu anda 20 milyondan fazla Discord sunucusuna kurulu olduğu belirtiliyor. Rhythm’in 560 milyondan fazla Discord kullanıcısı var ve bu kapatma, Discord’un temel bir özelliğine büyük bir darbe indiriyor.

Rythm botunun yaratıcısı Yoav, The Verge sitesine yaptığı açıklamada, “Öyle ya da böyle bunun eninde sonunda olacağını biliyorduk.” diye itirafta bulundu. “Bu yüzden bir yıl önce yeni bir şey üzerinde çalışmaya başlamıştık. Groovy’nin bildirim alması, bunun er ya da geç gerçekleşeceği anlamına geliyordu.”

Yoav, Rythm bot ekibinin müzik alanında kendilerini çok heyecanlandıran yeni bir şey üzerinde çalıştığını söylüyor. Discord ile bir tür bağlantı olacak, ancak ekip henüz yakında çıkacak projeleri hakkında daha fazla konuşmaya hazır değil gibi görünüyor. Rythm, Yoav için tam zamanlı bir işti ve bu Discord müzik botuna güç sağlamak için 4 TB’den fazla RAM ve 1000’den fazla CPU çekirdeğine sahip 16 sunucu gerektiriyordu ve hizmetin ne kadar popüler olduğunu gösterdi.

Yoav, “Mektubu aldığımıza göre, önümüzdeki haftalarda tüm müzik botlarının da bu mektupları alacağına inanıyorum ve hepsinin kapanacağına kuvvetle inanıyorum.” diye görüş belirtiyor. “Discord’da çok erken bir kullanıcı olarak, müzik botları olmadan Discord’u hayal etmek zor, bunlar deneyimin anahtarı haline geldiler ve bir topluluğa çok fazla eğlence ve katılım getirdiler. Platformdaki herkes için burada bir dönemin üzücü sonu.”

Müzik botları Discord’un temel bir parçası gibi görünse de, yıllardır üçüncü taraflarca faaliyete geçirildi ve işletildi. Bu, Discord’un YouTube gibi şirketlerden inceleme veya yasal işlemden kaçınmasına izin verdi. Groovy ve Rythm’in kapatılması, birçok Discord kullanıcısını alternatifler aramaya zorlayacaktır, ancak daha küçük bot geliştiricileri, devasa boşluğu doldurmaya çalışırlarsa yakında benzer bir sonuçla karşı karşıya gelebilirler.

Bu arada YouTube ve Discord bir tür alternatif üzerinde çalışıyor gibi görünüyor. Discord, son 10 aydır hizmetinde bir sosyal parti özelliğini test ediyor ve Discord kullanıcılarının bir YouTube izleme partisi oluşturmasına olanak tanıyor. Bu, Discord’daki müzik botlarının doğrudan yerine geçmez, ancak özellik resmi olarak başlatılırsa, YouTube içeriğini Discord içinde izlemenin resmi bir yolu olacaktır.

İLGİLİ HABERLER