Eğlence

Discord Android uygulamasının kullanıcıları artık yeni özellikleri uzun süre beklemeyecek

discord android

Discord Android uygulamasını önümüzdeki haftalarda yeni özelliklerle köklü bir değişimden geçirecek. Bu değişimle birlikte yeniliklerin iOS ve masaüstü uygulamasıyla aynı anda Android’e gelişinin de önü açılacak.

Discord’u Android üzerinde kullananların en çok şikayet ettikleri durumlardan birisi de yeni özelliklerin servise gelişinin gecikmesi. Bir özellik iOS’te kullanıma sunulduktan aylar sonra Android’e geliyor. Discord kullanıcılarını rahatsız eden bu durumun en güncel örneklerinden birisi de Sunucu Profilleri özelliği olmuştu.

Discord tarafından konuyla ilgili olarak yayınlanan blog yazısında şu ifadeler yer alıyor: “Daha öncesinde yeni özelliklerin Android’e gelişi iOS ve masaüstü süreçlerinin tamamlanmasının sonrasına bırakılıyordu. Bu da bazı özelliklerin platformlara gelişi konusunda makasın açılmasına neden oluyordu.”

Discord Android uygulaması için React Native adını taşıyan açık kaynaklı bir arayüz yazılım çerçevesine geçiş yapıyor. Böylelikle şirketin yeni özellikleri tüm platformlarda eş zamanlı şekilde kullanıma sunmak mümkün olacak. Bu değişime paralel olarak Discord’un Android uygulamasının tasarımı da iOS uygulamasına yaklaşacak.

React Native aralarında Instagram, Microsoft Outlook, Shopify, Tesla ve Pinterest’in de bulunduğu çok sayıda mobil uygulama tarafından kullanılıyor. Discord, iOS uygulamasında React Native’i Meta tarafından açık kaynak hâline getirildiği 2015’ten bu yana tercih ediyor. Discord Android uygulamasında da React Native’e geçilmesi platforma hem özellik hem de tasarım bakımından bütünlük kazandıracak bir adım olacak.

İLGİLİ HABERLER