Ulaşım

Didi Chuxing Kaliforniya’da sürücüsüz otomobil testi için izin aldı

didi chuxing
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

didi chuxingDidi Chuxing Çin’de özel ulaşım servisi pazarında tartışmasız lider durumda olsa da, Pasifik Okyanusu’nun diğer kıyısında pek fazla tanınmıyor. Meksika’da hizmet veren şirket, ABD’yi henüz doğrudan faaliyet sahasına eklemiş değil. Ancak bu durum Didi’nin ABD’de çeşitli operasyonlar planlamadığı anlamına gelmiyor.

Şirketin ABD merkezli araştırma kanadı, Kaliforniya Motorlu Taşıtlar Dairesi’nden trafiğe açık yollarda sürücüsüz otomobil testi gerçekleştirmek için izin aldı. Söz konusu testlerde emniyet amacıyla direksiyon başında gerçek bir sürücünün bulunacağı belirtildi.

Didi ABD’deki araştırma birimini geçtiğimiz yıl kurmuştu. Kaliforniya’da sürücüsüz otomobil testi gerçekleştirmek için izin alınması ise şirketin ABD’de ilerleme konusunda fazla zaman kaybetmeyi istemediğini gösteriyor.

Kaliforniya’da sürücüsüz otomobil testleri için bundan birkaç hafta önce yeni kurallar yürürlüğe girmişti. Söz konusu kuralların merkezinde ise tamamen sürücüsüz otomobiller yer alıyor.

Didi’nin de katılmasıyla birlikte yeni dönemde test iznine sahip şirket sayısı 53’e yükseldi. Söz konusu şirketler arasında BMW, Ford, GM, Honda, Tesla, Toyota ve Subaru gibi otomobil üreticilerinin yanı sıra Apple, Lyft, Nvidia ve Samsung gibi teknoloji şirketleri yer alıyor. Arizona’daki ölümlü kazanın ardından otonom sürüş projesini değerlendirmeye alan Uber ise listede bulunmuyor.

Didi Chuxing ABD’de sürücüsüz otomobil testi için izin alsa da, bu izin şirketin ABD’de sürücüsüz otomobillerle yolcu taşıyacağı anlamına gelmiyor. ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşının ve Didi’nin Uber’i Çin’de tabir-i caizse yutmasının bu durumu zorlaştıracağı düşünülüyor. Ancak sürücüsüz otomobil çalışmalarının adeta merkezi olan Kaliforniya’da test yapmanın Did Chuxing’e fazlasıyla yararlı bilgiler sağlaması muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER