Ulaşım

Didi Chuxing Çin’deki faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldı

didi chuxing

Apple gibi dev şirketlerle işbirliği bulunan ve Uber’e diz çöktüren Didi Chuxing Çin’deki en büyük özel ulaşım servisi olsa da, büyük ve ciddi bir yasakla karşı karşıya kalmaktan kurtulamadı. Güvenlik önlemlerinin yetersizliği nedeniyle şirketin ülkedeki faaliyetleri askıya alındı. Çin Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri söz konusu kararın Didi’nin otomobillerinde işlenen cinayetlerden kaynaklandığını belirtti.

Çin’de resmi yayın organları tarafından verilen bilgiye göre, söz konusu yasak Didi gerekli önlemleri tesis edinceye kadar geçerliliğini koruyacak. Web tabanlı sağlayıcılar üzerinden sisteme dahil edilen sürücüler için güvenlik sicili kontrollerin sıkılaştırılması gerektiği belirtilirken, yolculuk sırasında yaşanabilecek riskleri azaltacak yeni teknolojilerin de araçlara yerleştirilmesi gerektiği ifade edildi.

Didi Chuxing, geçtiğimiz ay yaptığı bir açıklamayla sisteminde güvenlik açıkları bulunduğunu kabul etmişti. Şirket hakkındaki iddia ve suçlamalar ise Didi ile yolculuk yapan iki kadının öldürülmesiyle gündeme gelmişti. Son olarak geçtiğimiz ay 20 yaşındaki bir kadın yolcu, şöförün tecavüzüne uğradıktan sonra öldürülmüştü.

Didi Chuxing tarafından olayın ardından yapılan açıklamada sürücünün daha öncesinde bir sabıka kaydının olmadığı, ancak başka bir yolcunun sürücü hakkında şikayette bulunduğu belirtilmişti. Yaşanan olayların ardından ülkede servise yönelik bir boykot kampanyası da başlatılmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER