Teknoloji

Dell yeniden halka açık bir şirket oldu

dell oyun

Dell bundan yaklaşık altı yıl önce borsadan çekilmiş ve özel bir şirket olarak faaliyetlerini sürdürmüştü. Bu durum dün itibarıyla sona erdi ve şirketin hisseleri yeniden New York Borsası’nda işlem görmeye başladı.

Dell’in yeniden borsada işlem görmeye başlayacağı geçtiğimiz yaz açıklanmıştı. Şirket bunun için EMC anlaşmasıyla kendisine bağlı hâle gelen VMware’in borsada işlem gören hisselerini karmaşık bir süreç ve 24 milyar dolarlık bir anlaşmayla toplamış ve böylelikle standart halka arz sürecinin prosedürlerinden kurtulmuştu.

Şirketin CEO’su Michael Dell, 2013’ün başlarında yatırım şirketi Silver Lake ile bir araya gelerek 24.4 milyar dolarlık bir paketle Dell’i borsadan çekmişti. Bu süreçte gelirlerini artırıp zararlarını küçülten şirket için yeniden borsada boy göstermek içn uygun zaman gelmiş gibi görünüyor. Dell’in PC pazarındaki istikrarlı performansının yanı sıra kurumsal pazarda ve bulut bilişim alanındaki başarıları da göze çarpıyor. Dell’in kurumsal pazarda ve bulut bilişim alanında büyümesinde 2015’te EMC ile birleşmiş olması da önemli bir rol oynadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER