Teknoloji

Dell ve EMC’nin birleşme süreci tamamlandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

dell emcDell, EMC’yi 67 milyar dolar karşılığında satın almak için anlaşmaya verdiğini geçtiğiniz yılın ekim ayında duyurmuştu. Şirket, yaklaşık bir yıl boyunca devam eden satış sürecinin sonunda resmen tamamlandığını açıkladı. Birleşmenin tamamlanmasıyla birlikte Dell Technologies, 74 milyar dolarlık değeriyle dünyanın borsaya kote olmayan en büyük özel teknoloji şirketi oldu.

Dell EMC birleşmesinin ardından Dell Technologies; hibrit bulut, yazılım tanımlı veri merkezi, yakınsanmış altyapı, hizmet olarak platform, veri analitiği, mobilite ve siber güvenlik gibi her geçen gün önem kazanan konularda müşterilerine hizmet verecek. Fortune 500 listesine girmeye hak kazanmış şirketlerin yüzde 98’i, Dell Technologies’in müşterileri arasında yer alıyor. Buna ek olarak, sektöründe lider konumunda olan pek çok şirket de Dell Technologies’in portföyü içinde bulunuyor.

Dell EMC hizmetleri tarafından desteklenen Dell istemci çözümleri ve Dell EMC altyapı çözümleri, yeni yapılanmanın büyük ve tanınmış şirketleri olarak öne çıkıyor. Bunlara ek olarak; Boomi, Pivotal, RSA, SecureWorks, Virtustream ve VMware Dell Technologies gibi şirketler de yeni yapılanmanın üyeleri arasında yer alıyor. Yapılan açıklamada, kurumsal yapının büyük bir işletmenin gücünü ve bir girişimin yenilikçiğini bir araya getirdiğine dikkat çekildi.

Sürecin tamamlanmasına ilişkin olarak değerlendirmelerde bulunan Dell Technologies Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Michael Dell, şu sözleri kullandı: “Bir sonraki endüstriyel devrimin ilk ışıklarıyla karşı karşıyayız. Dünyamız her dakika daha akıllı ve daha fazla internete bağlı hale geliyor ve Nesnelerin İnterneti’nin inanılmaz etkisiyle birbirine girmiş bir hal alıyor. Müşterilerimizin bu karmaşık dünyada, akıllarına gelen işler yapabilmeleri için gereken yolu hazırlıyoruz. Bu nedenle Dell Technologies’i yarattık. Büyük ya da küçük, müşterilerimizin dijital yolculuklarını değiştirebilecek ve yol gösterecek ürün, hizmet, yetenek ve küresel tecrübeye sahibiz.”

Dell EMC ile büyük işletmelere ulaşacak

Birleşme öncesinde Dell, küçük ve orta ölçekli müşterilerin bulunduğu pazarda önemli bir etkinliğe sahipti. EMC ise büyük işletmelerin olduğu pazarda oldukça güçlüydü. 20 Gartner Magic Quadrant liderliği ve 20 bini aşkın patent ve uygulamaya sahip olan Dell Technologies, 2 trilyon dolar hacmindeki bilgi teknoloji pazarının önemli kollarında lider haline geldi

İLGİLİ HABERLER