Teknoloji

Dell XPS 13 ürünlerini Tiger Lake işlemcilerle yeniliyor

Dell XPS 13 ürünlerini Tiger Lake işlemcilerle yeniliyor

Dell, XPS 13 ve XPS 13 2’si 1 arada modellerinde yaptığı donanım tabanlı yenilemeleri duyurdu. Her ikisi de Intel’in 11. Nesil Tiger Lake işlemcileri tarafından destekleniyor ve 30 Eylül’de ABD ve Kanada’da (ve önümüzdeki haftalarda daha fazla ülkede) satışa sunuluyor. Dell XPS 13 yurt dışı, 999 dolardan başlıyor. 2’si 1 arada ürünün fiyat ise 1249 dolardan başlıyor. Yeni XPS ilk kez bu ayın başlarında Intel’in Tiger Lake lansmanında gösterilmişti.

Yükseltmeler çoğunlukla teknik özellikler tarafında yapılan artırımlar gibi görünüyor. Yeni işlemcilere ek olarak, her iki model de bir bellek güncellemesi aldı: Artık her ikisi de 3.733 MHz yerine 4.267 MHz’de LPDDR4x RAM çalıştırıyor. Diğer birçok Tiger Lake amiral gemisi gibi, Thunderbolt 4 ve Intel’in Xe entegre grafiklerini de destekleyecekler.

2’si 1 arada model, 2020’nin başlarında çıkan XPS modelinin sahip olduğu olduğu tasarıma benzer bir tasarım ile geliyor. Yeni ekran-gövde oranının büyük olasılıkla farkına varacaksınız. Dell, dönüştürülebilir ekranın önceki nesillere göre yüzde 7 daha büyük olduğunu söylüyor. Çerçevelerin, özellikle üst ve alt kısımdakilerin küçüldüğünü görüyoruz.

Daha önce “platin gümüşü” ve “arktik beyazı” olarak gelen 2’si 1 arada model için yeni renkler de var. Dell, yeni seçenekleri “siyah karbon fiber kompozit avuç içi dayanağına sahip platin gümüşü” veya “arktik beyaz dokuma cam elyaf avuç içi dayanaklı buz rengi” olarak tanımlıyor.

Dell XPS 13 ürünlerini Tiger Lake işlemcilerle yeniliyor

Ayrıca Dell, XPS 13’ün “geliştirici sürümünü” de duyurdu. Bu ürün Linux tabanlı bir cihaz ve Ubuntu 20.04 LTS ile önceden yüklenmiş olarak gelen ilk dizüstü bilgisayar olma özelliğini taşıyor. Bunlara ek olarak Dell, bir XPS 13’e sahip olan ve geliştirici sürümüne sahip olup olmadıklarına bakılmaksızın sistemlerini değiştirmek isteyen herkese ücretsiz bir Ubuntu 20.04 LTS indirmesi sunuyor.

Dell, XPS 2020 serisinin tamamının geri dönüştürülmüş, okyanusa atılması engellenen plastikler içeren “sürdürülebilir kaynaklı” ambalajlarda geleceğini söylüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER