Teknoloji

Dell XPS 13 Plus 13. nesil Intel işlemcilerle yenilendi

dell xps 13 plus

Dell XPS 13 Plus dizüstü bilgisayarını 13. nesil Intel işlemcilerle yeniledi. Şirketin en “cesur ve eğlenceli” dizüstü bilgisayarı olarak tanımlanan XPS 13 Plus tasarımı itibarıyla geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan versiyonundan pek fazla uzaklaşmıyor. Düz klavye, LCD işlev sırası, görünmez dokunsal izleme dörtgeni gibi unsurlarda bir değişiklik söz konusu değil. 13. nesil Intel işlemciler arasında ise Core i7-1360P’nin varlığı öne çıkıyor.

İşlemci değişikliğinin önemli ve gerekli bir hareket olduğunu söylemek gerekiyor. 2022 model XPS 13 Plus şık tasarımı ve ekranının kalitesiyle dikkat çekse de, pil ömrünün düşük olması eksi hanesine yazılmıştı. Bu ince ve hafif bir dizüstü bilgisayar için ciddi bir sorun olsa da, daha iyi bir işlemcinin söz konusu sorunu çözeceği söylenebilir.

2013 model XPS 13 Plus’ta Intel’in P serisi işlemcileri tercih ediliyor. Bu seri “ultra verimli” U serisi ve “yüksek performans” vadeden H serisinin arasında konumlanıyor. Intel’in P serisinde XPS 13 Plus’ın işine yarayacak bir değişiklik yaptığını da belirtmek gerekiyor. 13. nesilde bu serideki işlemcilerin verimlilik odaklı çekirdeklerinin sayısı artırılıyor. Bu da pil ömrünün uzayacağının sinyalini veriyor.

dell xps 13 plus

Yeni Dell XPS 13 Plus piyasaya çıktı

Yeni Dell XPS 13 Plus, ABD’de 899 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Farklı işlemci seçeneklerinde fiyatlar sırasıyla 999 ve 1499 dolara yükselecek. Kullanıcıların önünde bellek, depolama alanı ve ekran seçeneklerinin olduğunu belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER