Teknoloji

Dell XPS 13 serisine 12. nesil Intel Core işlemcili yeni üyeler

dell xps 13

Dell, XPS 13’ün daha ince ve güç verimliliği daha yüksek yeni bir versiyonunu hafta içi tanıttı. Ayrıca yeni duyurulan XPS 13 2’si 1 arada modeli de, katlanabilir bir dizüstü bilgisayar formu sayesinde dilediğiniz zaman bir tablet gibi kullanılabiliyor.

Dell XPS 13’ün 2022 modeliyle başlayacak olursak, bu yeni versiyon 9W TDP değerli 12. nesil Intel işlemci seçenekleriyle birlikte geliyor. Karşılaştıracak olursak, geçen yılın modellerinde 15W’lık 11. nesil yongalar vardı. Dell’in belirttiğine göre, yeni işlemci performans modunda 12 vat güç tüketimiyle çalışıyor. Bu güç tüketiminde seleflerinde bulunan işlemcilerle aynı seviyede performans sağlayabiliyor.

dell xps 13

Öte yandan Dell, anakartın büyüklüğünü de geçen yılın modelindekine göre 1.8 kat oranında küçültmüş. Yeni kurulum o kadar verimli ki, sadece tek bir fan tüm sistemi soğutmak için yeterli oluyor. Böylelikle geçen yılın çift fanlı tasarımına göre de küçültme yapılıyor. Dell, tam güçte çalışma sırasında fanın biraz daha gürültülü olabileceğini, ancak günlük kullanımda sesinin fazla hissedilmeyeceğini söylüyor. Daha az ısı yayılımının yanı sıra, daha az iç bileşen sayesinde Dell, daha büyük boyutlu hoparlörler ve daha büyük bir pil yerleştirebilmiş.

dell xps 13
Solda 2021 model, sağda ise 2022 modeli var.

XPS 13’ün 2022 versiyonu geçen yılın modeline epey benzerken bazı dikkat çekici değişiklikler de mevcut. Şimdi klavyenin etrafı da kasanın etrafı gibi bir metal çerçeveyle sarılıyor, daha önce olduğu gibi cam veya karbon fiber kullanılmıyor. Ne yazık ki, kulaklık jakı çıkarılmış, ancak kutudan USB-C – 3.5mm jak adaptörü çıkıyor. Ancak bu da makinenin iki USB-C portundan bir tanesinin kullanılmasını gerekli kılacak.

Dell XPS 13 2’si 1 arada modeli ise 13 inç ekran, 12 nesil Intel Core işlemci seçenekleri ve dahili 5G bağlantısıyla geliyor. Sonuncusu Dell açısından bir ilk niteliğini taşıyor, ilk kez bir PC’sinde dahili 5G sunuyor. Sadece Wi-Fi özellikli modeli 725 gram, 5G özellikli modeli ise 816 gram ağırlıkla geliyor.

dell xps 13 2'si 1 arada

Dell, XPS Folio klavyeli kılıfı ise ayrı olarak satıyor. Bu kılıf sayesinde XPS 13 2’si 1 arada modelini tam bir dizüstü bilgisayara dönüştürmek mümkün oluyor. Bu kılıf sayesinde üç farklı ekran açısında kullanmak mümkün olurken kenarlıksız klavye 1 milimetrelik bir tuş derinliğine sahip. Bu arada yeni XPS Stylus aksesuarı da tablet bilgisayarla birlikte kullanılabiliyor, ancak o da ayrı olarak satılıyor.

Yenilenmiş XPS 13 modeli yurt dışında 999 dolardan başlayan fiyatlarla satılıyor. XPS 13 2’si 1 arada ise yaz ayları içinde yurt dışında satışa sunulacak. Tablet bilgisayarın ve aksesuarlarının fiyatları ise henüz netlik kazanmadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER