Teknoloji

2015 model Dell XPS 13 Türkiye’de

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

dell-xps-13-2

Dell’in ocak ayında düzenlenen CES 2015’te görücüye çıkardığı en dikkat çekici ürünlerden birisi de 2015 model XPS 13 olmuştu. 13.3 inç ekranın etrafındaki 5.2 mm. kalınlığındaki çerçeve “neredeyse yok” olarak nitelenmiş, buna ek olarak tek şarjla 15 saatlik bir kullanım ömrü sunması da Dell XPS 13’ün güçlü özelliklerinden biri olarak ön plana çıkmıştı. Dell’in tasarım ve performansı arasındaki dengeyi sağlama motivasyonuyla hazırladığı XPS 13’ün Türkiye’de satışına başlandı.

Dell XPS 13’ün ekranı sadece etrafındaki çerçeveyle değil, diğer özellikleriyle de konuşulmayı hakediyor. 13.3 inç, 5.7 milyon piksellik UltraSharp Quad HD+ ekran ile göz alıcı renkler ve detaylar çok daha net görülebiliyor. IGZO2 IPS panelin 170 dereceye kadar geniş izleme açısı sunması sayesinde Dell XPS 13’te birden fazla kişinin multimedya içeriklerin keyfini çıkarması mümkün hâle geliyor.  Corning Gorilla Glass NBT cam sayesinde Dell XPS 13’ün ekranının darbe ve çizilmelere karşı dayanıklılığı 10 kat artıyor.

Dell XPS 13, beşinci nesil Intel Core işlemciler ve SSD depolama seçenekleriyle birlikte geliyor. Rakiplerine kıyasla daha güçlü performans ve daha hızlı tepki süresi vadeden dizüstü bilgisayarda ön yükleme ve sürdürme işlemleri birkaç saniye içinde tamamlanıyor. 1,18 kilogramlık ağırlığı Dell XPS 13’ün kolay taşınmasını sağlarken, cihaz şık çizgileriyle göz zevkine önem verenleri de cezbetmeyi başarıyor.

Çerçevenin inceliği nedeniyle 720p kameranın ekranın sol alt kısmına yerleştirilmesi ve dizüstü bilgisayarın alt kısmında bulunan bilgilerin özel bir kapak içine saklanması ilgi çekici tasarım unsurları arasında yer alıyor. Dell, ince tasarıma rağmen, XPS 13’teki giriş sayısınıda bir indirime gidilmediğini söyleyerek Apple’ın yeni MacBook’una gönderme yapmayı ihmal etmiyor.

2015 model Dell XPS 13’ün kasasında alüminyum ve karbon fiber birlikte kullanılmış. Böylelikle kasanın hem sağlam olması hem de zarif görünmesi sağlanıyor. Dell, yeni XPS 13’ün enerji verimliliği konusunda da üstün bir performans sağladığını özellikle vurguluyor.

Yeni XPS 13’ün Türkiye pazarına girişini değerlendiren Dell Türkiye Genel Müdürü Didem Duru, dizüstü bilgisayarın sadece Dell’de bulunan tarzı, içerikleri ve yazılım çözümleriyle çıtayı yükselttiğini dile getirdi. Duru tanıtıldığı günden bu yana pek çok tasarım ödülüne layık görülen yeni Dell XPS 13’ü Türkiye’de piyasaya sunmaktan dolayı gurur duyduklarını sözlerine ekledi. Dell XPS 13, Türkiye’de 3 bin 799 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Ancak 22 Nisan 2015’e kadar Dell XPS 13’ü MediaMarkt’tan 3 bin 299 TL’den başlayan fiyatlar karşılığında satın almak mümkün.

İLGİLİ HABERLER