Teknoloji

Dell XPS 13 2’si 1 Arada Intel’in onuncu nesil işlemcileriyle yenileniyor

dell xps 13
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Dell, CES 2019’da XPS 13’ün yeni versiyonunu gözler önüne çıkarmıştı. Bu versiyonda en dikkat çeken nokta, web kamerasının yeniden ekranın üstüne taşınması olmuştu. Şirket, Computex 2019’da aynı reçeteyi bu sefer XPS 15 ve XPS 13 2’si 1 Arada modellerine uyguladı. Dell XPS 13 2’si 1 Arada modelinin tasarımındaki değişiklikler, sadece web kamerasının aşağıdan yukarıya taşınmasıyla sınırlı kalmıyor.

Dizüstü bilgisayarının ekranını ve klavyesini yenileyen Dell, cihazın kalbine ise Intel’in onuncu nesil Ice Lake işlemcilerini yerleştirdi. U Serisi’ne dahil olan yeni işlemciler ile 2,5 kat daha yüksek performans vadeden Dell, fansız işlemci seçeneklerinin eksikliğini ise cihaza fan yerleştirerek kapatıyor. Bu tercih biraz sorgulanabilir olsa da, 2,5 kat daha yüksek performans vaadi Dell’in kararını daha anlaşılır hâle getiriyor.

Yeni Dell XPS 13 2’si 1 Arada, 13.4 inç büyüklüğünde bir ekran taşıyor. Bu ekran 16:10 görüntü oranına sahip. Selefine kıyasla yüzde 7 oranında daha büyük olan ve aynı zamanda uzayan ekran, cihazın kapladığı alanı büyütmüş. Dell klavyeyi ve izleme dörtgenini de büyüterek bu durumu avantaja çevirmiş. Ekran çözünürlüğü konusunda ise FHD+ ve 4K seçenekleri kullanıcıların karşısına çıkıyor.

Yeniden tasarlanan klavye, Dell XPS 15 2’si 1 Arada’da kullanılan maglev tuş teknolojisine sahip. Tasarımın başka unsurlarına da küçük dokunuşlar yapan şirket; daha yoğun metal kullanırken, parmak izi tarayıcısını da diğer tuşlarla aynı seviyeye çekmiş. Web kamerası da yine ekranın üst kısmında yer alıyor.

dell xps 15
Dell XPS 15 (Görsel: The Verge)

XPS 15’te yapılan değişiklikler ise daha mütevazı olarak tanımlanabilir. Web kamerasını yine ekranın üstüne taşıyan Dell, potansiyel kullanıcılarına Intel’in dokuzuncu nesil işlemci seçeneklerini öneriyor. RAM seçenekleri 64 GB’ye kadar uzanırken, kullanıcılara sunulan ekran kartı seçenekleri arasında ise ise Nvidia GTX 1650 öne çıkıyor.

Dell XPS 13 2’si 1 Arada ve XPS 15’in yeni versiyonlarının çıkış tarihleri henüz açıklanmış değil. XPS 15, 999.99 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak. OLED ekranlı versiyonda ise başlangıç fiyatı 1899.99 dolara çıkacak.

İLGİLİ HABERLER