Teknoloji

Dell Venue Android tabletlerin üretimi sonlandırılıyor

dell venue android tabletDell Venue Android tabletlerinin üretimi sonlandırılıyor. Şirket, söz konusu tablet ailesi için işletim sistemi güncellemesi yayınlamayı da bırakacak. Android tablet pazarından çıkmak, Dell’e “ikisi bir arada” Windows cihazlarına odaklanma imkanını verecek.

Şirket tarafından The Verge sitesine yapılan açıklamada, tablet pazarının aşırı doygun hâle geldiğini ve müşterilerden gelen talebin düşmesi nedeniyle bu kararın alındığı belirtildi. “İkisi bir arada” ürünlerin PC işlevini ve tablet mobilitesini arayan kullanıcılar için daha uygun tercihler olduğunu dile getirildi. PC World’de yer alan habere göre, şirket mevcut aktif garantilerine ve servis sözleşmelerine bağlı kalacak. Dell, Android tabanlı bir diğer ürünü olan Wyse Cloud Connect’i de sonlandıracak.

Dell Başkan Yardımcısı Kirk Schell, kaleme aldığı bir blog yazısıyla değişimin nedenlerini açıkladı. Schell, 10 ve 13 inç arasında değişen ekran boyutlarıyla melez cihazların hem dizüstü bilgisayar ihtiyacını karşıladığını hem de tablet kolaylığı sunduğunu belirtti. Dell yöneticisi, müşterilerden gelen talepler doğrultusunda yenilendiklerini de sözlerine ekledi.

Dell Venue Android tablet beğeni toplamıştı

Çok sayıda ucuz ürünün bulunduğu Android tablet pazarından kaliteli bir seri olan Venue’nin çıkışı üzücü olarak nitelenebilir. Venus 8 7000 Series 2014’te piyasaya çıkmıştı. Tablet ince kasası ve çerçevesiz 8.4 inç ekranıyla dikkat çekmişti.

İLGİLİ HABERLER