Manşetler

Dell Venue 7 Ön İnceleme

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Dell’in Türkiye piyasasına 329 TL’den başlayan fiyatlarla giriş yapan 7 inçlik Android tableti Venue 7 bir tablet sahibi olmak isteyen, ancak bütçesinde fazla açık vermeyi arzulamayanlar için isabetli bir cihaz gibi görünüyor. Üstelik fazla bir mali yük altına girmeden Dell gibi bir küresel markanın tabletine sahip olma fırsatı da sunuyor.

dell-venue-7-on-inceleme-00015

Teknik özellikler bakımından bakıldığında Dell Venue 7’nin ışıldadığı söylenemez. 7 inç ekran 1280 x 800 piksel çözünürlük ve 216 ppi piksel yoğunluk değerine sahip. Keskinlik bakımından Nexus 7 gibi bir rakibin gerisinde kalsa da, bu ekranın sözünü ettiğimiz fiyat seviyesindeki bir tablet için oldukça iyi bir performans sunduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. IPS teknolojisi sayesinde geniş görüş açılarına sahip olan tablet ekranının parlaklığı da memnun edici seviyede.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Dell’in Intel tabanlı Android tabletleri Venue 7 ve 8 Türkiye’de satışa çıkıyor

1.6 GHz çift çekirdekli Intel Atom Z2560 işlemcinin performansını ölçmek mümkün olmasa da, tableti deneyimlediğimiz kısa süre içinde kullanıcı arayüzünde kesintisiz bir gezinti sunduğunu, ekranın hızlı tepki vermesiyle dikkat çektiğini söyleyebiliriz. Fotoğraflarda hızlı şekilde yakınlaştırma yapma, benzer şekilde Google Haritalar içinde de haritaları hızlı şekilde yakınlaştırma gibi unsurlar dikkat çekiyor. Chrome internet tarayıcısının performansını da fena bulmadık.

dell-venue-7-on-inceleme-00005

8 GB’lık versiyonu 329 TL gibi bir fiyattan satılacak Dell Venue 7 için elde edeceğiniz fayda fiyata göre daha fazla olacak gibi görünüyor. Plastik gövdesi de sağlam duruyor ve kullanım zevkini artırıyor. Şimdilik söyleyebileceklerimiz bu kadar. Tableti biraz daha yakından tanımak için lansman sırasında çektiğimiz birkaç kareye gözatabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER