Teknoloji

Dell, yazılımcı ve tasarımcıları hedefleyen yeni kavisli monitör serisini duyurdu

dell ultrasharp

Dell, CES 2024 kapsamında yepyeni UltraSharp kavisli monitör serisini tanıttı. Bu seride, 40 inçlik UltraSharp 40 Curved Thunderbolt Hub Monitör (U4025QW) ve 34 inçlik UltraSharp 34 Curved Thunderbolt Hub Monitör (U3425WE) öne çıkıyor. İki model de önümüzdeki ay itibarıyla tüketicilere sunulacak: büyük olanın başlangıç fiyatı 2.399,99 dolar olurken, küçük olanın fiyatı 1.019,99 dolar olarak belirlendi.

Dell’in tanıtım yazısında belirttiği üzere, her iki monitör de oyunseverlerden ziyade içerik üreticileri, veri bilimcileri ve mühendisleri hedef alıyor ancak her ikisi de oyun dostu 120Hz tazeleme oranları ile geliyor. Dell, bu monitörlerin göz yorgunluğunu en aza indirmek için tasarlandığını vurguluyor. Her iki model de TÜV Rheinland tarafından göz konforu için beş yıldız sertifikası almış durumda. Bu sertifikasyon, düşük mavi ışık çıkışı ve yerleşik ortam ışığı sensörleri sayesinde, monitörlerin parlıklığı ve renk sıcaklığını otomatik olarak ayarlayabilmesi gibi özellikler sayesinde kazanıldı.

Dell’in yenilikçi monitörleri ile kullanıcı deneyimi artıyor

40 inçlik modelin çözünürlüğü “5K” olarak belirtilen 5120 x 2160, LCD ekranı DisplayHDR 600 sertifikası sayesinde 600 nitler üstünde en yüksek parlaklığa ulaşabiliyor. Thunderbolt 4 bağlantısı sayesinde bağlı bir laptop’a kadar 140W güç iletebilen bu model, HDMI 2.1 bağlantısında değişken tazeleme oranlarına da destek sunuyor.

Diğer taraftan, 34 inçlik modelin LCD ekranı daha düşük 3440 x 1440 çözünürlüğüne sahip ve Thunderbolt 4 üzerinden sadece 90W güç aktarabiliyor. Bu modelin özellik listesinde DisplayHDR sertifikası veya HDMI üzerinden değişken tazeleme oranı desteği belirtilmemiş.

Benzer şekilde her iki model de 2.5Gbps Ethernet portları, DisplayPort 1.4, 15W’a kadar güç ve 10Gbps’a kadar veri aktarımı sunan yerleşik USB-A ve USB-C portları gibi geniş bir özellik yelpazesi sunuyor. Ayrıca, eğer iki bilgisayarı aynı anda bağlamak isterseniz, çeşitli çoklu görev özelliklerine de sahipler.

Dell’in UltraSharp 40 Curved Thunderbolt Hub Monitör (U4025QW) ve UltraSharp 34 Curved Thunderbolt Hub Monitör (U3425WE) modelleri 27 Şubat’tan itibaren global olarak satışa sunulacak. Profesyonel kullanıcıların ihtiyacına yönelik tasarlanan bu monitörler, Dell’in iş dünyasına yönelik yenilikçi ürünlerine bir yenisini daha ekleyerek markanın teknoloji alanındaki lider konumunu pekiştiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER