Teknoloji

Dell Pro Webcam daha düşük fiyata memnun edici görüntü ve özelliklerle geliyor

dell pro webcam
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Dell, web kamerası ve hibrit çalışma çevre birimleri seçeneklerine bir yenisini ekliyor. WB5023 model numaralı yeni Dell Pro Webcam kompakt, fıçı şeklindeki tasarımı ve çerçevenin ortasında kalmanızı sağlayan otomatik kırpma yazılımıyla geçen yılki Dell UltraSharp 4K Web Kamerası ile benzerlikler içeriyor.

4K çözünürlük yerine Pro Webcam, QHD 2560 x 1440 çözünürlüğe kadar görüntü kaydediyor ve yayınlıyor. Bu daha mütevazı çözünürlük, 134,99 dolar gibi daha düşük bir yurt dışı fiyatıyla tüketicilere ulaşmasına yardımcı oluyor. Dell, bu fiyat noktasındaki ürüne gürültü azaltıcı bir mikrofonu da eklemiş ve 4K modelindeki en büyük eksikliği düzeltmiş. Bu yeni kamera perşembe günü itibarıyla dünya çapında kullanıma sunuldu.

dell pro webcam

Dell Pro Web Kamerasının merkezinde, 30 veya 24 fps’de QHD ya da 60, 30 veya 24 fps’de 1080p video çıkışı veren bir Sony STARVIS sensörü bulunuyor. 720p HD ayarı da var, ancak 1080p’ye nazaran herhangi bir kare hızı avantajı sunmuyor. Bu sensörün önündeki optik birim, f/2.0 diyafram açıklığına ve 4x dijital yakınlaştırmaya sahip çok elemanlı bir otomatik odaklama lensidir. Daha pahalı modelin 90 derecelik görüş alanı kadar geniş olmayan, 65 ve 78 derecelik görüş açılarına sahiptir. 4K modelinde olduğu gibi, Dell Pro Web Kamerası da paraziti azaltmak ve HDR’nin zayıf aydınlatma koşullarında arkadan aydınlatıldığında yüzlerin parlak bir şekilde aydınlatılmasını sağlamak için görüntü işlemeyi kullanır. Bazı gelişmiş ayarlarda ince ayar yapabilmeniz için Dell Peripheral Manager yazılım desteği ile birlikte gelir.

Dell Pro Web Kamerası Zoom ve Microsoft Teams sertifikalı

Bu yeni web kamerası, hem Zoom hem de Microsoft Teams için sertifikalı olmak gibi premium sürümle bazı özellikleri paylaşıyor olsa da, iyi ve kötü yönlerden farklılık gösteriyor. Olumlu tarafı, 4K modelinden çok daha iyi bir noktada deneyim sunan yerleşik mikrofona ve ek bir mikrofona sahip. Olumsuz tarafı, çıkarılabilir bir yuva yerine entegre bir USB-A kablosu kullanıyor. Ancak 1.5 metrelik kablo yeteri kadar uzun.

dell pro webcam

USB-A ile sınırlı olmak ve USB-C uyumluluğu için adaptörlere ihtiyaç duymak biraz can sıkıcı. Ancak Dell Pro Webcam çeşitli ödünler karşılığında nispeten uygun fiyatla geliyor.

İLGİLİ HABERLER