Teknoloji

Dell Concept Stanza ile bir tablette sadece not almak isteyenler için ideal

dell concept stanza

Dell, belki de hiçbir zaman piyasaya çıkmayabilecek yeni bir konsept cihazını sergiledi. Bir başka konsept ürün olan Pari web kamerası ile birlikte sergilenen Concept Stanza, iş yerinde not alma işlemlerini basitleştirmeyi amaçlayan 11 inçlik bir tablet niteliğini taşıyor. Buradaki temel fikir; eğer Stanza’ya yazarsanız ve ardından notlarınıza iki kez dokunursanız, anında dijital metne dönüştürülüyor. Daha sonra bir bilgisayara bağladığınız takdirde, notlarınız büyük ekranda görünecektir.

Aslında bu, devrim niteliğinde bir kullanım örneği değil. Samsung Galaxy Note cihazları da el yazısı notlarını dijital notlara dönüştürebiliyor. Ancak Dell Stanza ile o cihazlar arasındaki en büyük fark, bunun yalnızca yazı yazmak için kullanılmasıdır. Dell, bu cihazın “dikkat dağıtmayan bir deneyim” olarak tanımladığı şeyi sunması için bu cihazda kamera, hoparlör veya bağlantı noktasına yer vermiyor.

dell concept stanza

Üstelik Dell’in bu sıra dışı tableti harflerden daha fazlasını tanıyabiliyor. Metni silmek için bir çizgi çizebilir ve teorik olarak Venn diyagramları gibi şekilleri de sayısallaştırabilirsiniz. Ayrıca Stanza, ekranınızı genişletmek için harici bir monitör görevi de görebilir.

Stanza henüz konsept aşamasında olduğundan, fiyatlandırma ve piyasaya çıkış gibi bilgilere sahip değiliz. Üstelik bunun ileride gerçekten satın alınabilecek bir ürün hâline geleceğinin de garantisi yok. Ancak toplantı odası ve sınıf kullanımı için kesinlikle şık bir araç olabilir.

İLGİLİ HABERLER